top of page

VALLEY LATINI

Intervjuad i samband av låten 'Caravan' [VVV Records]


Bildrättigheter, Press.


Vad handlar 'Caravan' om. Vad inspirerade dig att skriva denna pop-låt?

– 'Caravan' handlar om polyamori, om att vara bortskämd och om att vara alldeles pojkgalen... låten talar om min karavan utav pojkvänner som jag träffade den tiden. Det är en kärlekslåt till mig förmodar jag.


Vem var din allra första romans. Din första kärlek?

– Min allra första kärlek var till en liten pojke, i skolan, när jag gick i första klass... än till den här dagen tänker jag fortfarande på honom.


Arbetade du med ihop några speciella producenter?

– Jag jobbade tillsammans med ett team utav producenter... Al Von Staats och Joey Wunsch, de går under namnet supr8. De hjälpte mig att utveckla en enkel idé, till att bli denna här häftiga pop-bop-låten.


Du har just varit ute på USA turné... det måste vara väldigt roligt. Inte minst när man har en alldeles ny låt som den här att dela till publiken?

– Jag kom faktiskt precis tillbaka från den turnén. För ett par veckor sedan och det var första gången nånsin som jag varit ute på en turné men jag känner att jag är som gjord för turnélivet. Allting som går in i en turné kom sig väldigt naturligt för mig att göra. Publiken älskade verkligen 'Caravan'... allt hände lite på samma gång på ett vis. Scenen är nu min lyckligaste plats, den är som en fridfull grön katedral, den är nu helig för mig känns det som, på ett sätt. Det är galet allt arbete man får lägga ner varje dag bara för dem där trettio minuterna uppe på scen men de minuterna ger mig så mycket med energi och glädje.


Det är det som får mig att bara vilja fortsätta, med hela musikgrejen.


Som du själv uttryckt det är du inte en typisk pop-stjärna. Du betraktar dig även som en sexarbetare. Nu finns det många "typiska artister" som tagit sig till OnlyFans och liknande, exempelvis Bella Thorne eller Diora Baird men jag kan tänka mig att det fortfarande finns en hel del stigma kring sexarbete som så. Hur ser andra, inte minst i pop-världen, på det?

– Jag brukar vanligtvis bara se till att undvika dom människorna som verkar ha fördomar mot sexarbetare. Och jag har alltid haft en större självmedvetenhet om varför jag gör detta jag gör, och min väg dit har varit väldigt tydlig för mig ända sedan jag flyttade, till New York City, och började för att stödja min musik-karriär. Med de insikterna som kom med det följde också en stolthet. Jag är stolt över det jag gör och det spelar ingen roll för mig om världen inte gett sitt "godkännande" i min filosofi eftersom jag känner mig empowered i det jag gör. Vad de gäller sociala medier och varför jag har talat ut om det här, och mina upplevelser där innan så är det bara för att det helt enkelt kommit ur inspiration för att berätta min historia, och att jag insåg att jag måste tro på mig själv och tro på vem jag är när jag ger ut den här musiken.


Om jag inte tror på mig själv så kommer ingen annan göra det heller.


Du sjunger, du skriver, du producerar, du är grym på att spela gitarr, du målar till och med tavlor. Var började alla den här kreativiteten för dig?

– Jag har upptäckt att mycket av min kreativitet har kommit ifrån att ge det en chans att göra saker som verkar utmanande men samtidigt är spännande och där jag vet om att jag inte behöver göra allting helt perfekt. Att det är tillräckligt att bara dyka upp för utövningen av att göra låtar eller måla. Det finns inget utrymme för självtvivel när det kommer till ens kreativitet... det finns endast rum för förbättringar, och det finns inga dåliga idéer, det finns inget specifikt sätt att göra saker på, konsten i sig är ju endast en förlängning av våra tankar, en manifestation. Och det kan inte finnas några tankar som är rätt eller fel. De bara existerar. På detta sättet har jag hittat till mitt eget flöde.


Till min kreativa process.


Det var faktiskt inte så länge sedan du skrev 'Caravan' och då hade din "karavan med pojkvänner"... du skrev den tidigare i år. Är du alltid lika effektiv på att få låtar "hela vägen". Du kanske har fler låtar på väg ut?

– Jag skriver många låtar, varje vecka... jag skriver faktiskt konstant och samarbetar med många olika människor. Alla låtar händer inte så snabbt som 'Caravan' gjorde... och jag måste verkligen ge mycket kredd till Al och Joey för det. De är helt grymma att jobba ihop med och de är väldigt snabba också... jag har ett helt album som kommer ut den här hösten som heter 'Attention Lover' som tagit mig flera år.


Då jag satte ihop detta själv.


Du har många som lyssnar här i Sverige. Skulle du nånsin komma över?

– Jag vill åka överallt där jag har fans... men jag håller först nu på att förlika mig med faktumet att det faktiskt finns de som är mina fans.


Som lyssnar, i hela världen.


Vart i världen, och kanske var i livet, hoppas du ha hamnat i slutändan?

– Jag antar att när det gäller platser där jag vill bo vill jag alltid ha ett hem i New York City. Särskilt Brooklyn känns vid detta här laget som att det är hemma, och som den platsen där jag verkligen hör hemma. Men jag har även ett kall till naturen och till att vara ute på vägen. En dag hoppas jag ha en ranch någonstans i Tennessee... med grisar och kor... jag tror det skulle vara coolt att luta mig mer till mina country-rötter, och spendera lite tid i naturen... borta från allt buller och alla förpliktelser i stadslivet. Och vad det gäller finaler antar jag att turné livet aldrig kommer ta slut.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page