top of page

TOMMI ROSE

Intervjuad i samband av filmen 'A Savannah Haunting' [Vertical Entertainment]


Bildrättigheter, Press.


'A Savannah Haunting' är en film om en familj som går genom en tragisk förlust, och som flyttar till Savannah för att finna någon form av frid. Så klart bara för att finna sig själv hemsökta i deras nya hus. Måhända kan vi väl säga. Man kan bli förvirrad. Vad lockade dig till denna här filmen?

– Jag minns att jag läste manuset och blev så fascinerad av alla av de vändningar filmen har. Jag kan vanligtvis se vad som komma ska och åtminstone i alla fall kunna gissa, men den här överraskade mig helt och hållet. Jag kommer fortfarande ihåg hur jag läste manuset då jag satt bredvid min pappa i passagerar-sätet i hans bil och flämtade till så pass högt att jag även skrämde upp honom, då han satt och körde.


Denna filmen inspirerades av påstått sanna händelser som regissören av den hävdar att han och hans familj upplevde, i det faktiska huset som ni filmade i och många av skådespelarna och av dom i teamet har även sen hävdat att de hade en form av övernaturlig upplevelse där. Men inte du?

– Det hade jag inte men det kan väl måhända tillskrivas till min egen villighet till att vilja uppleva övernaturliga händelser. Jag gick, många gånger, in i ett rum ensam, släckte alla lampor, och jag började prata med eventuella andar som kunde vara i rummet... jag misstänker att det tog bort det roliga. Är inte kul att skrämma nån som vill bli rädd.


Är du vanligtvis lättskrämd när det kommer till att titta på skräckfilm... jag skulle anta att du inte är det när du kliver in i ett faktiskt spökhus?

– Jag är definitivt inte lätt att skrämma upp, speciellt då inte av över-naturliga upplevelser. Inte för att jag överhuvudtaget tvivlar på deras existens, utan för jag oftast bara har haft positiva erfarenheter själv... det råkar vara en annan teori jag har för varför jag aldrig hade någon upplevelse, i det huset. Kanske att ingen av de där var så vänskapliga.


Någon särskilt rolig dag på inspelningen medan alla andra var livrädda?

– På en av dagarna under inspelningen så fick jag min underbara vän och motspelare, Anna, att lära sig en rolig liten dans ihop med mig, å vi spenderade hela den dagen med att lära oss den, och jag minns att jag bara tänkte det att det var så kul... jag är ganska säker på att Dean smygfilmade några videos då vi tränar, och att alla tyckte det var kul.


Det som är intressant med din roll...Lilath, är att hon inte nödvändigtvis är sin egen person utan snarare existerar utifrån vad hon representerar för de andra. Hur närmade du dig den aspekten av hon. Hur såg du hon?

– Lilath är en så unik karaktär eftersom hon bokstavligen inte har en enda ursäktbar positiv kvalitet. Hon är ren, genuin ondska. Hon är ju skrämmande inte på grund av något mörkt objektiv hon har och som hon måste uppnå utan hon bryr sig helt enkelt bara inte om nån utav den skada eller förstörelse hon orsakar. Allt är bara en fånig liten lek för henne, hon har ingen empati, ingen ånger, det finns inget sätt för att resonera med henne, det är vad som gör henne så skrämmande...


Det här gör det även lätt för henne att upptäcka nåns djupaste behov.


Och att använda det mot dem.


Konstigt nog, kändes det nästan som att hon redan fanns där för mig och att det bara var en fråga om min egen vilja att släppa genom hon.


Så, även om jag inte stötte på några spöken när jag var inne i huset...


Kändes specifikt Lilath väldigt verklig för mig på ett oroväckande vis.


Så tidigt som du började med musikteater, så väl som att sjunga och att spela piano, verkar det som om kreativitet alltid funnits där för dig. Var sången och skådespeleriet alltid bara ett helt naturligt uttryck, för dig?

– Kreativa utlopp var enormt för mig som ett litet barn och är väl det fortfarande. Jag tror, ärligt talat, inte att jag skulle kunna ta mig förbi en dag utan någon form av konst. Jag hade alldeles för mycket energi som barn, och helt ärligt har jag det fortfarande. Mina föräldrar satte mig i en skådespelarklass när jag var tre år gammal. Det klickade för mig bara. Jag blev förälskad, och är fortfarande lika kär i processen i dag. Mina föräldrar var verkligen så extraordinära då det kom till att stötta allt som jag var passionerad över och brann för. Och att tillåta mig att utforska den kreativa sidan i mig, ifrån en väldigt tidig ålder.


Skrivit någon musik det senaste?

– Alltid. Jag skriver alltid, det är bara en fråga om när jag känner att det är redo att släppas ut i världen. Låtskrivandet är en så personlig sak... det känns verkligen som att visa upp en bit av sin egen själ för alla att se, så jag är alltid väldigt bestämd över att ge varje låt all den uppmärksamhet som den förtjänar. Men med det sagt, har jag några som jag särskilt älskar som kanske eller kanske inte dyker upp snart.


Du har ju dock alltid mycket på gång... du är ett ganska upptaget bi. Är det nåt speciellt som kommer som du inte kan vänta på att folk ska se?

– Det är det! För skräck- och thrillerfans specifikt, har jag en ny film som snart kommer ut som heter 'Catch a Killer' och jag är också med i ABC's nya serie 'Will Trent'. Utanför den här genren, kommer jag att vara med i den nya säsongen av Netflixs 'Sweet Magnolias'. Det är allt som jag kan säga just nu, för resten är topphemligt, men jag kommer att dela uppdateringar om allting på Instagram, så snart som jag kan.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page