top of page

SCOTT VLASSIS

Intervjuad i samband av låten 'Someone Like You' [Groover Obsessions]


Bildrättigheter, Press.


Du har alltid gjort en poäng av att blanda olika ingredienser i din musik vare sig det handlat om genre eller att ta nånting gammalt och göra det nytt. Man vet aldrig riktigt vilken musik man kan förvänta sig ifrån dig?

– Jag bara älskar musik och istället för att placera mig själv i bara en fil eller bara ha en genre, går jag bara till studion och skapar vad för musik det än är som jag känner för att göra. Jag älskar att samarbeta med andra artister då jag känner att de skulle passa grejerna jag gör.


Hur kom det sig att göra den här, ihop med Benny Atlas och Matt Saxx?

– Jag nådde ut till Benny på Instagram, vi hade några gemensamma vänner och jag frågade bara om han ville hoppa in i en av mina sess-ioner. Ifrån den punkten tror jag att vi spelade in tre eller fyra låtar.


Sedan valde vi den låten som vi gillade mest.


Matt Saxx är ju en bra kompis till mig och ibland känner jag att hans stänk av saxofon-spelande är precis vad mina inspelningar behöver.


Du har sjungit om kärlek i år, du har släppt låt efter låt om att vara kär. Den här senaste låten är inte annorlunda. Vad får dig att skriva om det?

– För att vara ärlig är det bara något som jag tycker om att skriva om ... jag hade den här diskussionen med någon häromdagen också, och jag tycker bara att det är en bra sak att försöka vara positiv och uppl-yftande, men samtidigt är det bra att ha några ledsamma låtar, i och med att många människor är i olika känslor vid olika tillfällen i livet.


För mig handlar det endast om att kunna skapa musik som relaterar.


Din musik lämnar dock oftast de som lyssnar i en glad sinnes-stämning. På något vis känns det som att det är ditt eget nöje av att göra musiken som rinner över. Och blir smittsam. I livets alla upp- och nedgångar, sk-ulle du säga att musik får dig att må bra, håller musik ditt humör glatt?

– Jag antar att allt beror på vilket humör jag är på när jag skapar. Jag är säker på att alla älskar att vara på ett positivt och glatt humör men med den värld vi lever i tror jag inte det är möjligt. Jag har runtomk-ring trettio-fyrtio låtar i katalogen som är redo och de är inte alla gl-ada låtar. Jag skapar bara som jag känner mig. Och ibland skapar jag bara musik för mig själv och hoppas på att andra kan relatera till det.


Hur började du först med att skapa all din musik?

– Jag har älskat musik ända sedan jag var en liten unge, lyssnade all-tid på vad min mamma än lyssnade på, och tog reda på vilka instru-ment som gjorde vilka ljud. För mig är musiken en gåva, den har kr-aften att få dig att känna hur du än vill få känna dig... jag har respekt för alla artister som ger sig ut i världen och öppnar sig för alla att se.


Vi har försökt få till denna intervjun ett tag, men har knappt kunna hä-nga med i takten du släppt ut nya låtar. Det verkar som du är på en bra kreativ plats. Kommer det vara lika tätt mellan releaser resten av året?

– Detta året går helt klart verkligen bra och jag försöker släppa något i alla fall ett par månader isär eftersom jag har en så stor katalog låt-ar. Men att jobba heltid och jonglera med skrivandet och inspelning-ar, marknadsföring, videor, fotograferingar och Zoom samtal var och varannan dag kan vara ganska ansträngande, men på samma gång så älskar jag det, tack för att du envisades med mig för att få detta gjort. Ledsen för att det blev så här med tiden men jag har väldigt lite ledig tid. Tack att du fick mig att uppskatta det här. Jag sätter värde på det.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page