top of page

SANDRA JOHANSSON

Intervjuad i samband av hennes modellande [Exa Models Agency]


Bildrättigheter, Press.


Sommar, sommar, sommar. Vad är väl bättre än solfräknar och salta dar vid havet. Vad är det första som du tänker på när du tänker på sommar?

– Jag tänker på alla de dagar jag varit med min familj på västkusten i Sverige... och gjort roliga utflykter när jag har varit hemma från USA varje sommar och såklart att fira svensk midsommar ute på smögen!


Vad är "sommar" för dig. Föredrar du att ge dig iväg åt tropiska stränd-er, eller är det en svensk Kalles Kaviar-sommar som gäller denna tiden?

– Jag bor just nu i Miami, så jag har "sommar" varje dag. Året om. Jag älskar sommaren. Hav, stränder och sol. Samtidigt som jag älskar att komma hem till svensk sommar och uppleva den, med Kalles Kaviar!

Jag har alltid Kalles i kylen även här i Miami, tack gode gud för IKEA.


Hur är en perfekt sommardag för dig. Må det vara i Miami eller Sverige?

– En perfekt sommardag i Miami är för mig att vakna och dricka kaf-fe på min balkong. Åka till Miami Beach och bada, och äta middag på ett otroligt ställe med mina vänner eller min pojkvän! Och en perfekt sommardag i Sverige är för mig att äta frukost utomhus tillsammans med min familj, åka till vår favoritstrand, och att äta god svensk mat.


Bara äta en massa god svensk mat!


Du kommer ju ifrån lilla Uddevalla... men har bosatt dig i både New York och Miami i och med ditt jobb som modell. När var det som du först stod modell för första gången. Vad var det som då fick dig att börja modella?

– Jag blev, runt 2016, tillfrågad att vara med i en T.I. och Young Thugs musikvideo i New York. Jag tror det var mitt första betalda "jobb". Jag har alltid älskat att stå framför kameran. Sen gjorde jag bara lite små jobb här och där, men det var inte tills jag flyttade till Miami som jag faktiskt verkligen fick modell-jobb.


Var det som du tänkt att det skulle vara, var det nåt som förvånade dig?

– Ingenting faktiskt, det är precis som jag trodde att det skulle vara... så klart att det kan vara långa dar. Och det är absolut inte glamoröst.


Men jag älskar det!


Hade du stått modell nånting i Sverige innan du fick jobbet i New York?

– Jag har aldrig gjort ett enda modelljobb i Sverige, så jag har faktiskt ingen aning vad skillnaden är, däremot kan jag verkligen säga att bo i USA kan leda till så mycket. Människor man träffar på ett modelljobb kan genast leda till ett nytt jobb nästa dag. Det känns som att alla gä-rna hjälper en fram.


Vad är det senaste jobbet som du gjorde?

– Jag var modell för en designer här i Miami som heter Ema Saval, på en gala där jag var iklädd hennes vackra kläder, det var så kul! Nu ser jag fram mot Miami Swim Week 2023 som hålls här under Julimånad.


Det är den största modeveckan i Miami.


Jag har fått höra lite olika av modeller under åren, vissa säger att deras modellande gjort de mer självsäkra. Andra vill snarare hävda motsatsen i och med all konkurrens, och hur man ständigt blir jämförd med andra. Vad har modellandet betytt för dig, har det låtit dig vara så du vill vara?

– Modellandet har absolut gjort mig mera självsäker. Att våga posera framför en hel grupp av människor är inte alltid så lätt! Jag har aldr-ig känt konkurrens när någon har varit bättre utan jag har alltid bara sett det som inspiration till att själv bli bättre på det som jag gör. Har alltid vetat att man inte kan jämföra sig... för det finns alltid nån som är vackrare eller som har en bättre "walk".


Jag har aldrig haft några fysiska osäkerheter utan jag är bara glad för den som jag är, och jag vet att kärleken till mig själv kommer inifrån.


Vilket label skulle du inte tveka en sekund på att skippa semestern för?

– Att göra en kampanj ihop med Guess är min största absoluta dröm!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page