top of page

SAGA LUDVIGSSON

Intervjuad i samband av låten 'Lost' [Ninetone Group]


Bildrättigheter, Press.


Den här låten skrevs visst i en Zoom-session och jag vet inte någon som inte känner sig "lost" i just en sån.... men vad var det som låten kom ur?

– 'Lost' kom till under den perioden då jag bland annat skulle välja ut min gymnasielinje... alltså jag får ändå säga att jag är en hyfsat stabil tonåring, men att vara 16 år är inte alltid så lätt. Och det var mycket i skolan som då skulle bli klart och den där oron kring, "Väljer jag rätt linje"... och då kände jag mig helt enkelt lite lost... och det var ju bra...


För annars hade inte låten 'Lost' blivit till.


Ända sedan 'Don't Ever Be The Same' har du ju varit med och skrivit dina låttexter. Det låter kanske självklart för vissa men det är det ju inte. Är det viktigt för dig att göra det. Har du alltid varit intresserad av texter?

– Ja, men det har jag varit! För mig är det viktigt att få vara med och att skapa och att utveckla det jag ska framföra för det är svårt att stå och sjunga något man inte kan stå för. När det gäller mina egna låtar är det för mig självklart att kunna stå för, känna med, det jag sjunger.


Ser du dig skriva låttexter till andra artister också sen längre fram. För det är väl ingenting som du har faktiskt hunnit med att göra riktigt än?

– Nej, det har jag inte gjort men ska sanningen fram så är skrivandet inte min starka sida, som den dyslektiker jag är så kan det ibland bli lite tokigt men man lär sig hela tiden en och blir bättre och bättre så.


Det där får tiden utvisa vad som händer.


I framtiden...


Vem vore då kanske en stora drömm att skriva en låt tillsammans med?

– En dröm för mig att få skriva med skulle nog allt vara Dolly Parton.


Lite lost kan ju alla känna sig till och från. På olika sätt. I olika stadier av livet. Hur relaterar du den känslan till din resa i pop. För dels tänker jag att du blev ett namn rätt ung och ju därav kanske blev lite lost men samtidigt hade du redan sjungit länge... och kanske var rätt självsäker?

– Nä... men jag är en rätt så trygg person i mig själv... särskilt när det gäller sången, jag går upp på scenen och gör det jag älskar och sedan när det är skolan eller "vardagen", då är jag ingen annan än "Bara lilla Saga". Jag känner mig inte mera eller bättre än någon annan. Vissa är bra på fotboll, medan vissa är bra på att skriva och vissa kan sjunga...


Det är ju tur att vi är bra på olika saker.


Helt enkelt.


Du var med i Talang för tre år sen... hur pass ung var du när du började?

– Ja, alltså frågar du min mamma så var jag inte ens tyst när vi låg på BB... nä, men jag har alltid sjungit. Jag började sjunga i kyrkans barn - kör när jag var cirka fyra-fem år. Och sjöng solo första gången när jag var 6 år. Sedan har det bara fortsatt och från att jag var elva år så har sång varit mer en daglig syssla... musiken har varit mer på allvar.


Efter att du var med i Talang sa du att du ville bli som Beyoncé, du sa då även att du ville "erövra världen". Är det fortfarande där som ribban är?

– Ja, erövra världen har jag nog aldrig uttryckt det som men att bli en världsartist har jag sagt att jag vill bli, för jag tror att det är viktigt att satsa högt om man ska komma någon vart... även "orimligt högt" som många skulle kalla det men jag tror att det är där en ska lägga ribban helt enkelt men nu när jag har blivit lite äldre så har jag insett att det viktiga inte är att bli "kändast"... utan det är att må bra och ha det kul.


Du har ofta jämförts med Zara Larsson. Delvis för musiken men även för att ni delar bakgrunden i just Talang. Har hon faktiskt varit en influens?

– Ja... hon har verkligen varit en inspiration... allt ifrån hennes musik och hur hon rör sig på scenen men också att våga säga vad en tycker.


Zara Larsson har ju inte velat tävla i musik igen efter att hon var med i Talang. Det har du däremot gjort en hel del. Hur ser du på att vara med i musiktävlingar. Skulle du göra Melodifestivalen eller liknande "gigs"?

– Egentligen gillar jag inte alls att tävla, men ändå så gör jag om det. Ja, du... Melodifestivalen har inte varit ett faktiskt mål, nånting som suttit på "To Do"-listan... men det är klart skulle jag få förfrågan om att vara med tror jag nog inte att jag skulle säga nej till att vara med.


Om det är rätt låt då, vill säga.


Då skulle jag det.


Hur viktigt är det att omge sig med de rätta personerna inom industrin?

– Att omge sig med rätt människor är otroligt viktigt! Alla som håller på med musik har nog träffat på någon person som vill utnyttja en...


Och då även jag.


Men de personerna får man bara försöka att göra sig av med... så fort som är möjligt och tänka att man har blivit med en erfarenhet rikare.


'Lost' har hunnit varit ute en tid. Men har du haft nån chans att vara ute nånting ännu i sommar, och kanske uppträda med nya låten för publik?

– Ja, det har jag och fler spelningar blir det.


Men så det är kul!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page