top of page

MONROE CLINE

Intervjuad i samband av filmen 'Malum' [Raven Banner]


Bildrättigheter, Press.


Som nyinspelning tar 'Malum' en bekant handling och gör något annorl-unda. I slutändan är det två väldigt olika filmer. Tittade du på originalet innan du tog dig an denna rollen eller ville du gå in i den med rent blad?

– Grym fråga! Jag hade faktiskt redan sett originalet, 'Last Shift' sed-an tidigare, när den kom, och jag kommer ihåg hur skrämmande den filmen verkligen var. Jag är ett stort fan av Anthony DiBlasis regiskap ... jag såg så klart om den igen på mitt hotellrum när vi spelade in vår film, för att åter bli inspirerad. Jag sov inte mycket under den natten!


Stämmer det att du ursprungligen först läste för en annan roll i filmen?

– Ja! Jag läste ursprungligen för rollen som Kitty-karaktären. Morgan Lennon gjorde ett fantastiskt jobb med den rollen. Hon är så lek-full.


Och hon är en underbar skådespelerska.


Rollen som du spelar är vanligtvis en som brukar gå ut på att den finner "sin inre styrka och slår tillbaka". Det är inte vad som händer i den här?

– Jag ser på Betty Campbell som stark.. men tyvärr fann hon sig själv vara på fel plats vid fel tillfälle. På grund av det blir hon för sekten en symbol för det offer de ska göra, och för samhället blir hon en symb-ol för stor förlust och sorg. Och en varning för de faror som är i spel.


Din dans-bakgrund måste väl kommit väl till pass i en så fysisk roll som det är. Skulle du säga att den var fysiskt krävande även för en dansare?

– Min dansbakgrund hjälpte definitivt mig med denna rollen! Det var en hel del av att kräla runt inne i polisstationen. Och vara "benlös" på det! Men överlag så var de fysiska kraven för filmen en kul utmaning.


Det var inget som jag inte kunde hantera.


Du följde på ett vis i din mammas fotspår, hon var också en dansare och en skådespelerska. Vart det hon som väckte ditt tidiga intresse för det?

– Min mamma var en professionell cheerleader och en före detta sk- ådespelerska. Hon fick mig och alla mina systrar att börja dansa i en tidig ålder och jag är såååå tacksam för det!


Hon är fortfarande min största cheerleader.


Ett av dina första riktiga jobb som dansare var i en Eminem-musikvideo. Jag skulle inte se på det som tur. I konsten hittar starka röster ofta till varandra vilket också är varför du aldrig slutat samarbeta med kreativa så som Olivia Wilde och Dua Lipa. Lärde dans dig att alltid vara på topp?

– Utmärkt research! Ja.. jag tror definitivt att den disciplinen och det konsekventa som jag fann genom dansen har format mig och har gi-vit mig den arbetsmoralen som jag har idag. Min danscoach sade till oss att "aldrig vara nöjda" och det är en mentalitet som jag lever med.


Ens enda begränsning är verkligen en själv!


Då du är född på fredagen den 13:e, verkar din entré i skräckgenren väl nästintill förutbestämd. Men du verkar inte vara en skådespelerska som skulle vilja begränsa dig till bara en genre. Precis som du har visat med dans, är du någon som gillar prövningen i att ta dig an nya utmaningar?

– Det är sant, jag föddes på fredagen den 13:e... och det var blodmåne utomhus! Så det är definitivt nånting läskigt som på går inuti och det här engagemanget jag har för skräck reflekterar detta men samtidigt så vill jag inte diskriminera med genrer. Och har jobbat på en mängd olika. För mig är det som är viktigast av allting vilka personer som är inblandade, berättelsen, och karaktärerna. Hur får materialet mig att känna? Om jag inte skulle vilja påbörja ett projekt redan i morgon, så skulle svaret bli nej för mig. Jag håller just nu på med ett projekt med en av mina barndomshjältar, men jag är inte säker på hur mycket jag kan säga än. Men den är definitivt någonting att hålla lite utkik efter.


Håll ögonen öppna!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page