top of page

MOA EMELIA MELIN

Intervjuad i samband av hennes modellande [Beauty Week Stockholm]


Bildrättigheter, Press.


När var det som du stod modell för den allra första gången. Hur var det?

– Den första gången som jag stod som modell var jag sexton år gam-mal. Första gången var igenom en "time for print"-grupp, där jag fick kontakt med en fotograf som jag bokade en tid för fotografering ihop med. Jag åkte dit med min dåvarande tjejkompis... den första gången minns jag var lite läskig... men jag minns även att det läskiga släppte väldigt fort då den fotografen var väldigt lättsam och proffsig att job-ba med. Jag har även alltid varit något av en "teaterapa", ända sen jag var liten så all nervositeten släppte väldigt snabbt och jag märkte sn-abbt att det var någonting som jag fann väldigt roligt och spännande.


Du brukar omge dig med massa kläder i flera olika instanser av ditt liv?

– Jag jobbar även i klädbutik, vilket har väckt ett ännu större intresse för kläder. Nu senaste året har nog just mode tagit mer plats efter att jag fått jobbat ihop med Sara Poul och fotat ihop med Peter Englund.


Jag har lite fått känslan av att du ökat takten något nu det sista. Fastän du modellat ett tag nu, skulle du säga att det har börjat bli mer seriöst?

– Ja, det har absolut ökat nu på senare tid och jag tror definitivt detta mycket ligger i att jag har börjat försöka satsa på det mer och jag har en ännu större vilja och större mål nu än innan. Det är absolut myc-ket mer seriöst nu, och jag har hopp om att det ska leda mig längre...


Att det ska leda mig längre fram inom modellbranschen.


Du är inte med en agentur än men är det nånting du, i och med det, vill?

– Jag skulle absolut gärna vara med i en agentur för att utvecklas och för att kunna komma längre fram inom det jag gör i dag.


Nu i sommar har du under Beauty Week i Stockholm gått modevisningar för kläddesignern Sara Poul, hur var det att iklä dig alla hennes kläder?

– Ja, precis, det är otroligt kul att få ta del av att gå i Saras kläder. Jag fick även vara med på hennes modeshow som hon hade tillsammans med Therese Neaimé vilket var en så sjukt kul och ärofylld upplevel- se, det är verkligen tacksamt att Sara ville att jag skulle vara en av de som bar hennes plagg under Beauty Week... det är en speciell känsla att få visa upp någons kläder. Och självklart då bara positiva känslor!


Har du någon egen personlig favorit bland alla av hennes kläddesigner?

– Jag tror min favorit är den jag hade under hennes mode-show. Det var en svart tajt lång kjol med en otroligt vacker nederdel på som var ihop med en korsettliknande överdel i mesh med ditsydd blompatch.


Hennes designer är väldigt propra, praktfulla, och passar lika bra under modevecka som i vardagen. Men så är det ju inte alltid. Vad är det minst praktiska och obekväma plagg du har fått iklä dig under din modell tid?

– Jag har nog inte haft nånting som inte varit behagligt att ha på sig...


Inte hittills... faktiskt...


Förutom höga klackar.


Haha!


Nu är det inte långt kvar tills vädret öppnar upp för lite fler lager. Vilk-en stilinspiration kliver du in i hösten med. Trivs du, modemässigt, nu?

– Hösten tillåter en blanda flera plagg... vilket i sig kan vara mycket roligare. Men modemässigt hör jag hemma mest under sommaren.


Om vi ska manifestera lite, vilka modelljobb hoppas du ha framför dig?

– Hade väl kanske hoppats på att få stå modell för flera klädmärken.


På deras sida eller liknande.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page