top of page

MARLENE MALCOLM

Intervjuad i samband av filmen 'DEATH HUNT' [Rapid City Entertainment]


Bildrättigheter, Press.


Kanadensare är ganska omtalade för sitt ofta vänliga, och ibland alltför, ursäktande sätt. Men medans allt hon ber om är en ursäkt så är Brooke Hamilton allt annat än ursäktande över att vilja få den. Som karaktär är Brooke Hamilton ju allting annat än en så kallad "bestört kvinna i nöd"?

– Jag blev först kontaktad av filmens regissör, Neil Mackay, genom en hemsida för skådespelare... och efter att jag hade skickat in alla mina prov-spelnings-band dit träffade jag både Neil och den verkställande producenten Greg Johnston... ansikte mot ansikte. Vi diskuterade då idén med filmen och den var så fängslande... när jag väl fick läsa hela manuset blev jag som uppslukad av action-scenerna och alla de olika känslorna som Brooke får gå genom i filmen, även om Brooke kanske har bristfälliga principer var jag mer än glad att kunna försätta mig i hennes skor för att få höja upp henne till liv... och sänka ner de onda.


För att uttrycka det milt... i alla fall att döma av hur det ser ut i filmen, var det en fysiskt krävande roll. Jag tror att man kan uttrycka det som så. Jag menar, titta på dig, vad gör du inte i filmen... hur förberedde du dig på allt, inte bara vad vi ser dig ge fysiskt utan för att nå känslorna?

– Det var väldigt roligt! Jag gjorde mycket inre jobb för att förbereda mig för filmen. Jag hittade på en bakgrundshistoria för Brooke, och använde mig av mänsklig erfarenhet för att förstå vem hon är... och varför. Drog också ur mina egna personliga bevittnade upplevelser, och känslor, och jag bara satt i de känslorna för att bli förberedd på de scenerna. Vad det gäller att förbereda mig på action-scenerna så är jag generellt alltid redo för det mesta och jag älskar en utmaning.


Jag ser bara till att göra det.


Och ger det allt som jag har!


Det brukar, oftast, inte finnas mycket tid för att förbereda sig innan en filminspelning, det går fort, ibland. Hur kort tid efter att du signade på för huvud-rollen i den här filmen var det som du redan sprang för livet?

– Ungefär en månad efter... vi träffades i slutet utav Juli, och började sedan att spela in i September... manuset färdigställdes ungefär två veckor innan så det var ett rätt högt tempo precis som jag gillar det!


Jag förmodar att det kanske inte fanns någon lyxig trailer att koppla av i mellan tagningarna på en film som den här... mitt ute i skogen. Var ni faktiskt ute vid en avlägsen ö och filmade 'DEATH HUNT' eller var var ni?

– Jag personligen älskar att vara utomhus så skogen var en underbar miljö för mig! I verkligheten spelade vi faktiskt inte in på en avlägsen ö, men det hade varit coolt! Majoriteten utav inspelningen var vid en stuga uppe i Magnetawan i Ontario vilket är en tveklöst vackert plats som är norrut från det prestigefulla Muskokas. Mellan tagningar och beroende på plats, brukade jag vanligtvis koppla av i skogen med lite snacks och njuta av landskapet. Eller bara sitta på soffan. Vid stugan.


Det är de scenerna i filmen som ser ut att komma rakt ur 'Tomb Raider', och Alicia Vikander är en skådespelerska som kom ur år och år av dans innan det... vilket ger viss stil. Anar man en liknande bakgrund hos dig?

– Du gissade det! Jag har en stark bakgrund i dans. Min mamma var dansare med The National Ballet of Canada i sina yngre år, och blev sedan en danslärare... så jag brukade gå till studion med henne som barn. Tog så många kurser jag kunde, och lärde mig olika dansstilar.


Min favorit att utföra var akrobatik.


Hur tidigt visste du om att du ville bli skådespelerska. Vad drog dig dit?

– Sen jag var barn har jag alltid vetat att jag velat uppträda... jag ville alltid bli en sångerska, men jag hade inte riktigt rösten för det, hade gått drama-kurser i gymnasiet... men det är ju helt annorlunda från att skådespela framför kameror. I min tidiga tjugoårsålder så under-visade min mamma hos en studio inom performance art och då hade de en teater-workshop som undervisades av Ross Clydesdale, jag var aldrig inskriven för att gå den... jag hängde bara på den dagen, för att hjälpa till... men han kom då fram till mig, och frågade om jag nånsin hade övervägt att skådespela i filmer. Överraskande nog så hade det aldrig i mina tankar slagit mig... men jag blev förälskad i det... älskar det mänskliga psyket så mycket.


Jag älskar det subtila sättet som vi människor kommunicerar genom blickar och små gester... jag älskar att finna det goda, det dåliga, och det fula inne i mig själv...och använda det för att komma nära en roll.


Och att få uttrycka de känslorna.


Vad för skådespelare- och regissörsrelation är det du vanligtvis hoppas på och hur var det att jobba med 'Sixty Minutes to Midnight' regissören?

– Jag hoppas på en professionell och på en personlig relation, till en regissör... kommunikation är nyckeln... jag älskar att ha möjligheten till att kunna diskutera deras vision. Så att vi sen kan jobba ihop för att skapa och leverera de allra bästa resultaten. Neil är en fantastisk regissör att arbeta med och vi kom bra överens. Vi hade också några konstiga tillfälligheter också... som att vi båda har bilar i samma färg med skrapor på passagerarsidan från incidenter i samma parkerings garage... och innan att jag ens hade träffat Neil så skrev jag på hyres-avtal för att flytta till ett hus på samma gata han också bor vid. Så nu är vi i princip faktiskt grannar...


Så på tal om att inte lämna några ursäkter. Hur var det att kliva in på inspelningen av 'Reacher' tv-serien efter att ha avslutat 'DEATH HUNT'?

– Det var definitivt en annan form av roll... och en magnitud mindre än rollen i 'DEATH HUNT' men det var så klart fantastiskt ändå... och jag är tacksam att ha haft möjligheten! Inspelningen av 'Reacher' var väldigt annorlunda från inspelningen av 'DEATH HUNT'. 'Reacher' är en större produktion så de hade all den lyxen som kommer med hög budget. Det är som att jämföra äpplen med apelsiner. Båda frukterna är urgoda... men en av de två kommer helt enkelt med lite mer juice.


Tror du vi kommer få se Brooke Hamilton igen i nån uppföljare eller så?

– Jag hoppas det! Jag skulle göra rollen igen utan att ens tveka... i ett hjärtslag, det var den coolaste upplevelsen jag haft i en film... hittills!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page