top of page

MACY LANDON JONES

Intervjuad i samband av låten 'Swear Down' [Wild Management]


Bildrättigheter, Press.


Det är bara tre år sedan din första låt kom men det här är ju egentligen inte så nytt för dig, då du bara tio år gammal redan stod i en stor arena. Vad tror du att den tioåringen skulle tycka om var du har kommit idag?

– Jag hoppas att den tioåriga jag skulle vara stolt över hur långt jag ju har kommit och vad jag har uppnått så här långt. Jag tror att mitt tio-åriga jag skulle vara stolt över hur hårt jag har arbetat och att jag har visat engagemang och beslutsamhet, att göra det som jag älskade då.


Och som jag fortfarande älskar idag.


Såg du aldrig tillbaka igen, efter det. Har musik varit med dig sen dess?

– Jag tror aldrig att jag såg tillbaka. Det var alltid i mig att göra musik och jag kunde inte ha drömt om att göra något annat. Det här är min passion och jag är så lyckligt lottad som får arbeta med ett drömjobb. Det är däremot inte lätt, men det trodde jag aldrig att det skulle vara. Det kan vara frustrerande, men det positiva väger alltid upp för allt- ing av det negativa. Jag känner... även fast jag har gjort det här sedan jag var tio... att min resa fortfarande bara är i början och att det finns så många fler fantastiska saker som är på väg att komma, genom min musik. Mina höjdpunkter från i år är att spelas på BBC Radio 1, att få uppträda på BAFTA-galan och uppträda framför över femtiotusen på The Principality-stadiumet i Cardiff.


Du har konsekvent varit ganska inkonsekvent. Du är svår att sätta etik-etter på. Med allt från pop-bangers till hjärtskärande nedskalade balla-der. 'Swear Down' är i alla fall för säkert på den mer upplyftande sidan?

– Jag tror att jag med min musik älskar att experimentera med olika sound och musikstilar. Men ibland är det inte avsiktligt att skapa oli-ka sound, utan det är mer vem jag skriver med. Varje låtskrivare och producent är olika. Och jag älskar hur många kreativa i ett och sam-ma rum kan komma med olika idéer och sounds. Jag försöker aldrig lägga alla mina ordspråksfulla ägg i bara en korg, eftersom detta kan råda över den kreativa processen ibland. Jag har många låtar skrivna som jag kanske aldrig kommer använda mig av, men som det kanske är andra artister som kan göra så det är alltid bra att experimentera.


'Swear Down' var en grym låt att skriva.


Jag blev introducerad till den underbara Ollie Marland av Lu Whiting och Jon Lewis ifrån Wild Management...


Ollie har erfarenhet av att arbeta med flera storheter inom musik, så som Tina Turner och Cher, så svåra akter att följa. Processen skedde över Zoom, eftersom Ollie bor i staterna, men det var riktigt kul och jag lärde mig massor ifrån de sessionerna. Vi blev förtjusta i slutres-ultatet och jag hoppas kunna skriva mer med Ollie igen väldigt snart.


Med låtar för varje ögonblick börjar det bli allt svårare att inte ha MACY som soundtrack för livet. Vad är en artist som du inte kan vara utan nu?

– Tack så mycket, jag uppskattar att du säger det. En "go to" artist för mig just nu skulle vara artisten Sabrina Carpenter. Jag älskar verkli-gen alla av hennes låtar. Hennes musik är verkligen värd lyssningen.


'Swear Down' är din första låt på nu över ett år... kan en kanske anta att du har hållit dig sysselsatt bakom kulisserna, och har mer på gång i år?

– Ja, mer musik är planerad. Jag kommer att släppa singlar. Ännu en EP-skiva och förhoppningsvis även ett jul album nu under detta året.


När får vi se dig inta scenerna här i Skandinavien. Det finns uppenbarli-gen många popälskare som älskar dig här. Kan alla de hålla tummarna?

– Jag känner mig ödmjuk över att veta att jag har fans i Skandinavien och jag skulle älska att turnera där. Jag för nu diskussioner med Wild Management om turnéer, och ni kommer definitivt att behöva finnas med på radarn för framtiden. Jag uppskattar verkligen att min musik lyssnas på över hela världen och jag hoppas att jag en dag ska kunna turnera runt i hela världen och träffa alla fans i länderna jag spelas i.


Vad betyder det för dig att så många lyssnar?

– Det är fantastiskt att folk lyssnar på min musik, det finns ingenting bättre än när någon på en festival eller en spelning sjunger med i nåt som jag har skrivit. Det gör det hela värt besväret. De som lyssnar på min musik eller kommer till mina spelningar är dom människor som tillåter mig att fortsätta göra ny musik, och jag uppskattar var och en av er. Det finns så mycket mer som kommer.


Och jag kan inte vänta på att dela den nya musiken med er alla snart.


Tack för att du ville prata med mig lite grann!

– Tack du, det var fantastiskt att få prata med dig. Jag är ödmjuk öv-er att människor lyssnar på min musik i Skandinavien. Tack alla där.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page