top of page

LOVA DREVSTAM

Intervjuad i samband av Lovad-låten 'Varför' [Sony Music Entertainment]


Bildrättigheter, Press.


Vad kom nya låten ur... eller skulle en bara fråga "Varför" skrev du den?

– Jag skrev denna låten låten för att jag tyckte orden i fråga fattades i andra låtar som finns i dag. En fråga som så många har ställt, "Varför låg du med nån annan?" Jag tyckte det var vackert att den frågan fick ställas rätt upp och ner, för det är ju precis det man känner... varför?


Jobbade du ihop med nån särskild. Hur såg det ut när den här kom till?

– Jag jobbade ihop med Christoffer Johansson, som producerat min låt 'Vågar' innan. Och jag skrev den tillsammans med Albin Johnsén. Låten började till en början som en text om svek, men när melodin i refrängen började komma fram så skrek det i mig inifrån, "varför låg du med någon annan?" Jag hade pratat med en vän en tid innan, som blivit bedragen av sitt ex. Och jag använde mig utav hans känslor och använde också mina egna ifrån en gammal tid då jag blivit bedragen.


Och tillsammans fick vi ihop låten.


Det här året är ditt första som en artist i trettioårs-åldern. Vad kommer den här eran innebära tror du. Kan du på nåt sätt själv redan se att dina prioriteter eller vad du skriver om är på väg nån annanstans än det var?

– Jag värderar mig själv högre. Jag vågar tacka nej till saker som inte gynnar mig. Jag vågar styra i studion, till den riktningen som jag vill vara i. Och så har jag lärt mig att sätta ord på mera än bara smärtan.


Jag vågar skriva om att vara lycklig.


Musik började du med i grundskolan, när bestämde du dig för att satsa?

– Tanken av att "satsa" på musik kom inte förrän för cirka 6 år sedan, då jag sattes i en omgivning med producenter och människorna som lät mig lära mig att skriva musik. Då väcktes känslan av att skapa nåt ... av att jag kan skapa något. I början så vart musiken ett par skakiga ben för mig, att passa in, och höras där en kunde. Nu handlar musik-en om vad jag vill säga, att sätta ord på mig och att måla bilder i mina låttexter. Det handlar om att värna om min publik och att få sätta ord på deras verklighet med, det är så fint.


Ibland är fina ord just bara fina ord, men som du har satt ord på känslor och kanske känslor på ord, har styrkan varit i att det finns en sårbarhet som berör på djupet då en lyssnar på dig. Ser du musiken som läkande?

– Tack, vad fint sagt. Läkande är musik minst sagt, den talar för mig. Musiken får mig att växa och den håller om mig. Det är så viktigt för mig att där orden tar slut kan musiken ta vid. Jag vill tala åt den som inte kan tala och jag vill kunna lära de som är vilsna att kunna känna.


Kan musiken lyfta och få dig att gå framåt?

– Absolut, mer än en gång.


Hur navigerar du dig emotionellt i den berg och dalbana som branschen kan vara. Med stress och press kring att kanske synas å höras, göra bra ifrån sig och att jämföra sig, inte minst så här nu inför en ny låtrelease?

– Jag är nog ingen expert på att hantera pressen om jag ska vara ärlig ... mer än ofta känner man sig utanför den inre musikcirkeln. Jag har flertalet dagar velat ge upp för att jag inte kommer framåt... men sen kommer de bra dagarna också, där jag till exempel får se min publik.


Övertygas om att människor faktiskt lyssnar.


Och att min musik är värd någonting för nån.


Men självklart är det svårt, varje utebliven inbjudan till en gala är en törn på mitt självförtroende och det skapar alltid den där "demonen" som då säger till mig att jag inte är tillräcklig.


Är du bra på att fira dig själv och resultat. Hur firar du en ny låtrelease?

– Jo... men det är jag! Jag har ett fantastiskt team, som aldrig är sena med att dra ihop en middag för att fira nya guld skivor eller låtsläpp. Vi har också alltid en chatt-grupp som går varm på releasedagen där vi bara skickar pepp och skickar live-uppdateringar på streams... det är verkligen en härlig dag... sen brukar vi alltid åka och kolla på stora väggen utanför Adidas-huset inne i stan som pryds av låtens omslag!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page