top of page

LOU LOU SAFRAN

Intervjuad i samband av låten 'Feel Your Love' [Super Sonic Soul Machine]


Bildrättigheter, Press.


Musiken har varit en passion för dig under hela ditt liv så hur känns det att äntligen ha dina helt egna låtar i världen. Har du känt av all kärlek?

– Jag har varit nerkärad i musik så länge som kan jag minnas och att göra min egen blev min livlina under pandemin. Jag lägger in allt jag har och är i mina låtar, och att släppa ut de till världen har varit för-vånansvärt nervkittlande. Det är värt det, däremot, eftersom kärlek-en och stödet jag har fått under hela processen är bortom allt jag ha-de kunnat ha förväntat mig... ingenting gör mig lyckligare än att dela med mig av musiken och jag älskar att se andra relatera till texterna.


Vad gjorde 'My Own Yellow Brick Road' till rätt låt att påbörja din resa?

– 'My Own Yellow Brick Road' är faktiskt den första låten jag någon-sin skrev, så jag tyckte att den också förtjänade hedersplatsen av att "vara den första låten jag någonsin släppt". Det är en av de mer akus-tiska låtarna på det kommande albumet... då jag spelade in låten när jag var tretton, så det var en slags uppvärmning för de andra låtarna.


Du följde, precis, upp den låten med 'Feel Your Love'. Alla låtarna du ger oss ska leda oss till det här kommande albumet. Vilken glimt av den st-örre bilden skänker de två låtarna hittills av hur albumet kommer vara?

– Det är en så svår fråga! Mitt album 'How To Hang Out With Friends Like Nothing's Wrong' är en kompilation av mina favorit-låtar jag har skrivit under de senaste fyra åren. Detta albumet är en slags dokum-entation av hur det har varit att växa upp, under den sista halvan ut-av decenniet. En tidskapsel som mognat sida vid sida, ihop med mig.


Låtarna sträcker sig ända från akustiska ballader, i stil med 'My Own Yellow Brick Road', till att vara större fullskaliga rockbands-nummer.


Vad utforskar du i ditt låtskrivande?

– Låtskrivande är min terapi, och genom den packar jag upp alla mi-na känslor, både bra som dåliga. Jag finner att när jag lägger ner min oro i låtar, all bävan och mina tvivel, så blir de känslorna omedelbart mer hanterbara och lättare att se från ett annat perspektiv. Samtidigt så spenderar jag mycket tid med att resa, så mycket att jag ibland gl-ömmer vilket land jag vaknar upp i. Jag älskar att utforska och leva i nya platser, men det kan också lämna en med en känsla av att känna sig dissocierad och desorienterad. Mitt botemedel mot de stunderna av ensamhet är att vända mig till min musik. Det är mitt hem oavsett om jag skriver på eget, eller lyssnar på favoriter som Royal Republic.


Som är en episk grupp svenskar ju!


Vad handlar den här nya låten om, vad inspirerade dig att skriva denna?

– 'Feel Your Love' handlar om den typ av villkorslös kärlek som håll-er en uppe, och som får en att känna att man är kapabel till vad som helst, oavsett om den ger en ny styrka, eller bara hjälper dig att hitta nåt du redan hade i dig, skiner den ett ljus i ditt mörkaste ögonblick.


Du blev tidigt känd som skådespelerska. Vissa skulle säga att du gjorde din film-debut i Nicholas Sparks 'The Choice', nio år, men redan vid fyra, spelade du även en roll i musikvideon till din mammas låt 'Big Wave'. Är det då som din kärlek för både musik och skådespeleriet först började?

– Först och främst, det här är den mest förtjusande och oväntade fr-ågan, och jag seriöst uppskattar den... du gör verkligen din research! Jag har alltid älskat att se min mamma och farbror göra deras musik tillsammans. Jag är rätt säker på att det är omöjligt att se någon göra musik och inte förälska sig i processen. Det är samma sak med film-er. Att uppleva en kaotisk musikvideoinspelning mitt i Mojaveöknen, med en stor besättning och en bra låt, ger dig en adrenalin-kick som du inte kan låta bli att bli beroende av. Och vad som gör det här ännu roligare är ju också att min egen första musikvideo precis kommit ut.


Min musikvideo för 'Feel Your Love'.


Och vi spelade in den i öknen med...


Förmodligen bara några mil från där som vi då spelade in 'Big Wave'.


Det är ju ett nästan poetisk skeende, hur var det att spela in din video?

– Det var ärligt en av de roligaste dagarna jag någonsin har fått upp-leva. Vi spelade in den dagen efter min väns skolbal, så även om jag var helt utmattad, när jag väl kom ut och stod under ökensolen kän-de jag mig helt uppfylld av ny energi och jag kunde inte få nog av att dansa och springa runt bland klipporna. Jag kände mig helt och håll-et fri. Jag tycker genuint att Kaliforniens öken är magisk, det är någ-ot med blommorna som slår ut, stenarna och den varma luften som får mig att känna mig på ett sätt som ingen annan plats kan. Detta är den andra musikvideon jag filmade med min vän Chris Escobar bak-om kameran, han heter bts.withchris på Instagram om man vill följa.


Och jag kan inte vänta på att du ska få se den andra.


Då du själv skriver alla dina låtar, skulle du nånsin kunna närma dig att skriva en låt på samma vis som du som skådespelerska närmar dig roll-er. Eller måste ditt låtskrivande komma ur dina egen-upplevda känslor?

– Jag skriver många av mina låtar ifrån ett annat perspektiv, eller om någon som inte existerar. Så, även om de fortfarande är "personliga", kanske de inte handlar om exakt den situation som jag själv befinner mig i. Dessutom är jag sjutton, så även om jag mest sjunger om kärl-ek... så har jag knappast massvis med egna romantiska erfarenheter!


Haha!


Och medan jag har spelat filmkaraktärer som är långt ifrån mig själv. Närmar jag mig alltid varje roll jag spelar genom att göra den till min egen på nåt sätt, så att jag kan förstå och skapa ett autentiskt inre liv.


För var och en av de karaktärerna som jag då spelar.


På skådespelarsidan, klev du mest nyligen in i DC-universumet. Ett uni-versum som just nu startas om och görs om, på nya och spännande sätt. Efter att redan varit med i två 'Shazam' filmer, hur låter en tredje gång?

– Jag skulle döda för att få vara involverad i ett till DC-projekt! Att få spela en karaktär med superkrafter i en DC-superproduktion skulle vara en dröm. Men jag älskar även mindre independentprojekt i film som fokuserar på mänskliga samband, eller huvud-personernas inre liv. Jag tänker att så länge en karaktär är välutvecklad, är den lockan-de oavsett om den blir till liv i en intim film eller i en stor actionfilm.


Stort tack för den här intervjun!

– Den här intervjun var ett absolut nöje. Jag vill tacka dig för dina fi-na frågor. Du är så tankfull, och jag kan inte nog säga hur mycket jag värderar din research... jag hoppas få prata med dig igen i framtiden!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page