top of page

LORELEI MARCELL

Intervjuad i samband av låten 'Love Me Back (Maybe Next Year)' [Head Bitch Music]


Bildrättigheter, Press.


Som den både fångar ögonblicket vi är i just nu och ger oss hopp för det som komma ska känns 'Love Me Back (Maybe Next Year)' som årets allra mest perfekta jullåt, om jag får säga mitt. Vad fick dig att vilja göra en?

– Tack så mycket! Jag känner att jag har släppt så mycket musik nu i år och jag ville göra allt av det rättvisa genom att ge ut en jullåt ovan-på mina andra releaser. Jag kände även att jag hade en berättelse och ett perspektiv att dela med mig av om denna här tiden på året också.


Är du ett fan av julen?

– Jag är ett fan av den här tiden! Jag älskar julmusik och jag har alltid älskat jazz så även så den här typen av musik resonerar verkligen för mig. Det här var mitt första försök till att skriva en jullåt så ändå en...


Så jag chockade definitivt mig själv.


Ändå.


Många av de bästa jullåtarna skrevs under sommarens varma dagar, och för att vara helt ärliga, är det väl alltid sommar i L.A. När spelade du in?

– Jag skrev och påbörjade faktiskt låten i mitten utav September! Jag gjorde denna låten med producenten John Samuel samt låtskrivaren Chris Ayer. Det kändes lite udda att prata om julen när jag kände att sommaren fortfarande var i full blom, men de gjorde det lättare... på många sätt. John tände julbelysning i studion och Chris påminde mig om att bara skriva texten från hjärtat och från en plats för reflektion.


Snarare än att bara fixera på jultiden.


Jag känner att du alltid tar med dig ditt eget autentiska jag in i ditt låt-skrivande. Även nu, när du parar ihop dig själv med jul-pop... som är en genre så ofta definierad av tradition kommer din egna röst, fortfarande, fram. Det där självreflekterande, till och med självkritiserande jaget du har. Vad var det du skrev utifrån, och tog ur, då du skrev den här låten?

– Jag uppskattar det. Jag skriver definitivt från en plats av reflektion. Självreflektion. För även fast jag låter mina känslor få det bästa utav mig ibland, känner jag att jag har en mogen syn på saker och ting då när känslorna väl avtar. Denna låten är inspirerad av en väldigt sann, autentisk, plats och var ärligt talat ett perfekt komplement till detta narrativet jag försöker förmedla till mina fans. Jag hade gått igenom ett riktigt känslomässigt beskattande uppbrott... och det här var det förhållande som var min introduktion till kärlek och hjärtesorg... så det var många första gånger, som kom på samma gång. Efter det att vi avslutat saker fortsatte jag att visa honom kärlek, stöd, och gjorde honom till en prioritet medan han redan hade gått vidare. Allt detta hände runt julen och jag kommer ihåg hur jag kände som om denna cykeln skulle fortsätta för alltid... men kanske nästa år går jag vidare.


Vad hoppas du att din låt ska kunna ge till andra nu under denna tiden?

– Jag hoppas att människor ska se att det är okej att känna sig ensam och hjärtkrossad kring julen... och även om saker är svåra nu att det alltid finns tid till att läka... det finns en enorm press för att omge sig med kärlek denna tiden på året. Men för många är det en ensam tid.


Vilka är dina egna favoritlåtar under julen. Vilka låtar behöver du höra för att komma in i just den rätta, tveklösa, jul-stämningen i December?

– Mina favoriter är 'The Christmas Song' av Nat King Cole och 'Merry Christmas Darling' av The Carpenters och så 'The Man with The Bag'.


Av Kayy Star!


Du bodde inte alltid i Los Angeles. Kommer du hem till din familj till jul?

– Jag är tursam nog att kunna få åka hem och träffa min familj! De är på östkusten... de bor precis utanför Boston, så det är ju helt perfekt. Det är den perfekta platsen i mina ögon, för att spendera jultiden på.


Du har verkligen gett ditt allt i år som du släppt låtar hela vägen in i ny året. Men jag hör att du har ännu mer på gång. Om du skulle ge oss här en teaser under julgranen för vad som komma skall. Vad kan du ge oss?

– Ryktena är riktiga... jag släpper en till singel i Januari och därefter i Februari ger jag ut mitt första fullängdsalbum, all av den musiken jag släppt så här långt har varit i förberedelse för det här albumet. Så jag kan inte vara mer exalterad över att äntligen släppa det här albumet.


Håll utkik efter det!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page