top of page

LAÍS FELISARDO

Intervjuad i samband av hennes modellande [Metro Models]


Bildrättigheter, Press.


Som modell föreställer jag mig dig sittandes i flygplan som reser mellan alla olika platser. Det kan vara ett så internationellt sätt att leva, vilket jag antar är kul, men att vara ofta bortrest betyder även att en är borta ifrån sina vänner och ifrån familj... vad gör du för att känna dig hemma?

– Min första internationella resa var en riktig dröm. Det var en dröm som för mig gick i uppfyllelse, då allt var så fantastiskt, så nytt och så spännande, även trots det här med att jag var iväg från hemmet, från familj och vänner. Så att när jag efter två års resande, och efter att ha levt min dröm som modell, så kom jag tillbaka hem till Brasilien igen men konstigt nog så kändes det inte som mitt hem längre. Det var en konstig känsla då Brasilien alltid kommer att vara det, där jag är från ... mitt hem. Men liksom Frankrike är det idag för mig med. Poängen är att när vi reser så mycket, och lär känna andra kulturer, och att vi faktiskt får leva i dem en tid, så tar de en plats i våra hjärtan de med.


Och vid något tillfälle inser vi att vi inte hör hemma någonstans. Det finns lite av allt av alla ställen, i mig. Och jag kommer alltid att sakna något av dem ställena, någon plats eller någon person, vart jag än är.


Vilken plats har du inte varit på än men som du skulle älska att jobba i?

– Det är några få ställen jag skulle vilja åka och jobba i som jag ännu inte har varit i, som Australien, Sydafrika, Danmark, Norge, i Öster-rike, Peru och Chile, men egentligen vartsomhelst mitt jobb tar mig.


Har du modellat där som jag är ifrån, inom Sverige eller i Skandinavien?

– Ja, jag har jobbat i Sverige ett par gånger, i Göteborg och Borås. Jag har inte varit i Stockholm än eller några andra Skandinaviska länder.


Men förhoppningsvis en dag.


När jobbade du som modell för första gången?

– Jag minns inte exakt när det var, men det är för mer än 12 år sedan.


Det är i varje fall helt säkert.


Och det var då fortfarande hemma i Brasilien?

– Ja!


Visste du alltid att det var detta du ville göra?

– Ja, jag visste alltid det. Men det var långt ifrån den verklighet jag då levde i. Det tog lite tid men tack och lov fungerade det och jag har nu i dag kunnat leva min dröm under många år.


Var någonstans i Brasilien är du ursprungligen ifrån. Vart växte du upp?

– Jag är från São Paulo... det var där som jag växte upp. Tillbringade ett och ett halvt år i Maringá i Paraná... men det var svårt för mig att anpassa mig eftersom jag kom från en storstad, så efter tiden där så slutade det bara upp med att jag flyttade tillbaka, till São Paulo igen...


Vad har varit ditt favoritjobb som modell hittills?

– Det är en svår fråga, jag älskar verkligen att stå modell så jag har ju en speciell aktsamhet för alla jobb jag har gjort. Men låt oss försöka... Polo Ralph Lauren var väldigt coolt, och Motives Cosmetic då jag fick mitt ansikte printat i skuggpaletten.. det var väl rätt coolt. Men Nivea jobbet var helt galet det med, när jag fick jättemånga vattenballonger kastade i ansiktet, resultatet är rätt coolt det älskade jag. Och L'Oréal var en väldigt stor grej så även, det var en så fantastisk fotografering.


Förlåt för att jag inte bara kunde välja en, haha.


Vad är du stoltast för i din karriär. Det är... nödvändigtvis, inte samma?

– Jag är stolt över hela den väg som tagit mig dit jag är i dag, allt som jag kunnat ge tillbaka till min familj, deras första internationella resa exempelvis, att få se de upptäcka världen med mig och få ta de till de platser de bara hade sett på tv:n och aldrig trodde skulle vara möjligt att de själva skulle få se personligen en dag, detta värmer mitt hjärta.


Också mina egna personliga prestationer, som att köpa mitt eget hus ... och jag är stolt över alla varumärken jag har nöjet att få arbeta för.


Som är de som gjort att jag har fått leva min dröm, än till denna dag.


Vilket var ditt allra senaste jobb. Hur var just det?

– Det allra senaste jobbet var en fotografering för Cica Manuka här i Paris, jag kände personligen inte till varumärket före men jag fick en stor överraskning då produkterna verkligen är fantastiska, och deras team var en riktig dröm att jobba med. Precis alla där var bara snälla och så omtänksamma... och för fotograferingen gillade de faktiskt att se brister... vilket är så svårt nuförtiden, med alla filter och "perfekta" kroppar vi ser på sociala medier. Att få se ett varumärke som vill visa den verkliga naturliga skönheten och inte vill dölja de små brister vi alla har gjorde det bara till en så stor ära att vara en del av projektet.


Som en modell som faktiskt har jobbat med varumärken, kläddesigners och fotografer de flesta modeller bara drömmer om. Vad skulle du säga är nyckeln till det för andra modeller som också vill komma dit en dag?

– Mitt råd till andra är att vara dig själv, tvivla inte på dig själv, om du drömmer om det kan du göra det, låt inte någon säga något annat till dig och att vad än jobbet är, hur stort eller litet, ge det alltid bara ditt allra bästa, gör det med kärlek och tacksamhet och du kommer att få se många större möjligheter komma din väg! Tro på dig själv, och det som är ditt kommer att hitta dig.. eftersom att vi i den här branschen har så mycket konkurrens är det lätt att svika oss själva, och tvivla på oss själva, så jag har alltid haft med mig i tankarna att om det är min mening att göra något så kommer det att hända. Och komma till mig.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page