top of page

KIANA BLANCKERT

Intervjuad i samband av låten 'Where Did You Go' [Universal Music Group]


Bildrättigheter, Press.


Hur skulle du själv sätta ord på den här låten. Vad hoppas du förmedla?

– Låten är väldigt fin samt energisk och pampig! Låttexten är väldigt vacker och sorglig... men det sorgliga skulle jag säga höjs utav låtens uppbyggnad. Jag hoppas att folk ska kunna relatera till texten då jag tror att många kan ha upplevt liknande känslor, som jag sjunger om.


Du lyckades ta dig till toppen och hyllas av jury-medlemmarna i Talang. Nu går du, förvisso, upp mot tidigare vinnaren Loreen, men du är har så även med dig talangen bakom 'Voices', hur är det att vara favorittippad?

– Det känns faktiskt helt otroligt... och jag hade aldrig trott på att jag skulle vara det, då ingen riktigt vet vem jag är. Det känns fantastiskt, helt fantastiskt, att människor har hopp och förtroende i mitt bidrag.


Utan att de ens har fått höra låten.


Siktar du på toppen-placering i Mello nu med. Är tävlingsnerven i gång?

– Jag skulle inte säga att jag siktar efter något, jag blir glad för vilken plats som helst, men så klart skulle det vara helt fantastiskt att få nå en semi-final... eller finalplats! Det jag egentligen hoppas mest på är att folket gillar min låt, lika mycket som jag gör det! Mina nerver har faktiskt inte hunnit slå mig än, men så klart kommer jag ha nerver...


Kommer ha det under Mello-dan!


När kom Mello på tal, hur länge är detta nått du väntat på att prata om?

– Sommaren förra året bestämde jag mig för att börja jobba inför att söka till Mello! Jag jobbade mycket då den sommaren, men jag kände aldrig "den" känslan med någon av låtarna som jag var med och skrev förrän jag fick sjunga in 'Where Did You Go'. Vi gjorde klart den låten rätt nära inpå deadline för ansökningarna och jag lyckades sen landa en plats i tävlingen! Vi gjorde klart 'Where Did You Go' låten i Augusti och jag fick senare beskedet, om att jag skulle få vara med och tävla i Oktober och sen så var allting hemligt, fram tills slutet av November.


Bara två veckor innan Mello stod du på scen som Dorothy i 'Trollkarlen från Oz'. Det låter som du har det mycket nu. Hur får du allt att gå ihop mellan föreställningarna på scen, Melodifestivalen och högstadie-livet?

– Jag har lyckats få ihop allting rätt bra... allting har faktiskt landat i precis rätt tid och jag är mycket tacksam för mina förstående lärare!


Som "årets yngsta Mellodeltagare", du fyller vad jag förstår 16 dagen du ställer dig på scenen i Malmö... är du, som konstaterat inte jättegammal ... men du har ändå hunnit göra det här längre än många äldre som varit med och tävlat i Mello. Hur länge är det sen du först började att sjunga?

– Jag har dansat, och sjungit hela mitt liv. Min mamma är en dansare själv hon också så jag har inspirerats av henne ända sedan jag var en bebis. Sången har på samma sätt också alltid varit en del av mig, och det har aldrig varit så att jag har kommit på att jag har velat sjunga...


Utan den har som sagt alltid bara funnits med mig.


Vad kan vi förvänta oss i dans-väg på scen under Lördan i Malmö Arena?

– Ja... utan att säga för mycket om det så kan en förvänta sig en grym dans-koreografi jag gör. Tillsammans med mina fantastiska dansare.


Oavsett hur detta går så är detta ju bara starten för dig. Som Edward Af Sillén sa om dig i Talang, "Din röst kommer ta dig till platser vi inte kan drömma om". Och vi kanske inte kan drömma upp det... men det kanske du kan... vad är drömmen för dig. Vart är det som du till sist vill hamna?

– Mina drömmar är ju bara att jag får göra det jag älskar vilket är det som jag får göra nu! Och jag ser verkligen fram emot min utveckling.


I de kommande åren.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page