top of page

KELLY IRWIN

Intervjuad i samband av Kehli-låten 'All Outta Love' [Rough Bones Ltd]


Bildrättigheter, Press.


Du har, bokstavligen så, gjort det här hela ditt liv. Du stod på scenen då du var fyra. Kan tänka mig att du inte ens kan minnas en tid utan låtar?

– Hundra procent! Jag har alltid haft musik i mitt liv, ifrån en så tidig ålder, även bara från att mina föräldrar spelade musik i köket när jag var liten, ja. Jag gick på scenskola när jag var väldigt ung, så musiken har funnits där så länge som jag kan minnas, ända till tonåren, vilket var när jag började se på musiken som en karriär. Jag brukade så äv-en träna och praktisera lite skådespel tidigt och modern dans också!


Det var ett tag sedan vi senast hörde av dig. Men du håller inte tillbaka nu utan har gett oss tre bangers i år, blev det mycket tid i studion ifjol?

– Min manager och jag tillbringade mycket tid i studion under pand-emin, inte minst för vi då hade all tid att skapa! Jag reflekterade över några personliga upplevelser och skrev om några svåra, intressanta, saker i mitt liv och i mina egna relationer, som blev till några väldigt bra låtar som jag är väldigt stolt över. Jag är väldigt lyckligt lottad att jag fick så mycket tid i studion då, och det finns fortfarande så mån-ga låtar kvar sedan dess som jag ännu har kvar och inte släppt ännu!


Kommer du försöka få ut flera låtar på en gång. Som ett album eller så?

– Ja, en EP kommer att komma ut väldigt snart och jag kan inte vänta på att få ut den i världen. Och att sedan gå vidare till att fortsätta dela fler och fler låtar, och sedan kanske ett album med! Jag kan inte vän-ta på att dela med mig av alla de här låtarna jag har under mitt bälte.


Jag tror vem som helst kan känna sig stressad kring att släppa nya låt-ar i den nuvarande spellist-eran, även de som haft med sig musiken he-la sitt liv. Har du nånsin känt dig stressad över att få ut alla dina låtar?

– Jag har definitivt känt en viss press under åren, av att själv vara en perfektionist framförallt... men vilket även kan komma med sina för-delar! Men att ta tid till att skapa är viktigt... ja, och jag fick verkligen tänka till på vad jag ville gestalta i min musik och hur jag ville att den skulle uppfattas. Jag ville skriva låtar om verkliga saker av vilka mån-ga kanske skulle kunna relatera till. Under de senaste åren så har jag blivit bättre på att låta min musik ha sin gång och se vad som händer ... mer och mer, så ilar jag inte längre upp mig över "de små sakerna".


Det är konst, så låt den flöda!


En kan känna din glädje över att få göra detta. Inte minst i de här sena-ste låtarna du ger oss nu. Du verkar ha kommit till din rätt. Du låter fri i din röst. Är du nöjd med vart du är, kreativt sett, med din musik i dag?

– Tack så mycket för att du säger det! Ja, jag har känt mig mer fri och nöjd med min låtskrivarprocess det senaste. Jag är på en bättre plats, både i min karriär och även mentalt sett. Och att skriva dessa låtarna har varit en fantastisk stressavlastare. Nästan terapeutiskt. Det är en av de vackra sakerna med låtskrivande. Det kan vara så terapeutiskt.


Vad inspirerade 'All Outta Love'?

– 'All Outta Love' kom från en plats av att jag kände att jag inte kunde älska längre. Jag var väldigt trött... dränerad, efter en av mina tidiga-re relationer så att skriva låten hjälpte mig verkligen att bearbeta det jag kände under den tiden och för att släppa taget om allt det! Det lät mig att se hur mycket som jag som person har växt efter det, och jag är väldigt stolt över hur jag faktiskt kom ur det och var jag är efteråt.


Det är många pop-älskare som lyssnar på dina låtar nu. Åtminstone har du inte varit utan kärlek där. Hur känns det att tänka på det. Att tänka på att varje lyssning som låtar har, representerar att du finns i nåns liv?

– Jag har känt av mycket kärlek från min musik, det är en lustig kän-sla men det är också väldigt belönande, och jag är så väldigt tacksam över att människor lyssnar. Att veta om att folk älskar min musik och kan relatera eller kan ha fått med sig nåt från mina budskap i musik-en är en så fantastisk känsla, som gör mig ödmjuk! Till vilka som än lyssnar på mina låtar... tack till alla, tack så mycket! Tack, tack, tack!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page