top of page

KATHRYN DAVIS

Intervjuad i samband av filmen 'Six Degrees of Santa' [Reel One Entertainment]


Bildrättigheter, Press.


Än en gång har du fått mig i jul-stämning. Du har fått det några gånger nu. Du har varit med i några såna här filmer. Vad är det som lockar med jul-filmer och får dig att komma tillbaka till denna genre gång på gång?

– Jag har varit extremt lyckosam att ha gjort några jul-filmer. Jag blir så välsignad varje gång ett produktionsbolag tar chansen att anställa mig för en roll. Varje upplevelse har varit otrolig för mig. Det som får mig att komma tillbaka till de här rollerna är chansen att arbeta ihop med underbara team, fantastiska skådespelare, och att ha roligt, och skapa magi! Om skådespelarna och filmbesättningen har roligt på en inspelning så tror jag att det kommer att synas genom verket efteråt.


Jag skulle anta att alla som arbetar på en jul-film älskar julen... och jag antar att anledningen till det kan vara rätt lika för alla av oss. Men var-för älskar du, och så många andra, att se på romantisk jul-film, tror du?

– Romantiska julfilmer är feelgood-eskapism. Det kan ibland vara så mörkt och kämpigt i världen, men dessa här filmerna skänker oss en kort tillflykt från livets tråkiga, de erbjuder lite magi till de som tittar ... romantik-genren handlar om att finna mänskliga förbindelser, dag för dag glömmer vi att sakta ner och faktiskt se varandra och komma i kontakt med varann. Romantik på julen påminner oss om den magi som finns i vardagen... man vet aldrig vilka liv man kommer röra vid.


Relationen emellan Harper och Jason är en intressant en... den påminde mig om Meg Ryan och Tom Hanks i 'Du Har Mail' i hur deras liv på jobbet stod i vägen för allting annat. För all romans. Det är en rolig dynamik av förutfattade meningar. Hur gick du och Steve till väga för era "sparks"?

– För det första är det en ära att ens bli refererad till dom stora rom-com skådespelarna Meg Ryan och Tom Hanks. För mig, så är Harper alltid på språng, hon är väldigt energisk och Harper är väldigt driven ... genom hela historien leder hon ju Jason längs fel väg när det gäller identiteten på Miss Santa-nummer ett... i förberedelse för rollen ville jag att Harper alltid skulle vara flera steg före Jason och förberedd på vad han än gör. Det här krävde mycket energi och stor kunnighet om mitt manus... jag började förbereda mig för rollen så fort som jag fick manuset. I termer av "sparks" på kameran mellan Steve Lund och en själv... så både respekterade och pushade vi varandra genom hela vår tid vi jobbade ihop. Vi närmade oss våra roller med klara idéer... men vi hade också sinnet öppet för att spela av varandra... då vi var fram-för kameran. Jobbet för en skådespelare är att göra val men också att vara mottaglig för vad du får från någon annan skådespelare. Skåde-spelare borde påverka varann... det är definitionen av att "spela". Om båda skådespelarna vill spela detta här spelet tillsammans så är både ens personliga anknytning, och denna här personkemin lätt att hitta.


Hur skulle du beskriva vem Harper är?

– Jag skulle beskriva Harper som en väldigt passionerad, och som en omtänksam person. Hon bryr sig verkligen om att knyta an till andra människor och att hjälpa till att sprida kärlek. Efter att ha arbetat en tid i Silicon Valley för ett stort teknikföretag återvänder hon hem till New York för att hitta sina rötter och återupptäcka betydelsen av ens mänsklighet och av gemenskap. Harper är beskyddande av sin familj och sitt gräsrotsföretag Six Degrees of Santa... hennes tjänst som går ut på att ge julklappar till andra anonymt, nästan till hennes nackdel.


Så hur närmade du dig att spela henne?

– Min förberedelse inför rollen som Harper började som sagt så fort jag fick manuset. Vilket var att analysera resan som hon har som en karaktär och att kunna gå "off book"... kunna alla mina repliker utan-till... före jag ens ställer mig framför en kamera och för mig, som en skådespelerska, pushar jag mig själv till att göra starka karaktärsval, så att när kameran sen rullar gör det att jag kan vara mera mottaglig för världen och andra karaktärer. Det tillför fler nyanser och smaker.


På tal om gamla romantiska filmer som vi alla älskar... finns det någon film som du älskar och som du sätter dig ner för att se om vid varje jul?

– Räknas 'Elf' som en romantisk film? Jag måste få min dos utav Will Ferrell varje år... han är bara så härlig i den filmen... han är briljant i att spela på naivitet och oskuldsfullhet, en måste älska Buddy the Elf.


Julen är ingenting alls om inte en väldigt nostalgisk tid så för att blicka tillbaka lite. Hur kom det sig att du först introducerades till skådespel?

– Jag blev exponerad för scenkonsten från en väldigt ung ålder... min hemstad, Bath i England, var ofta startskottet för de shower som sen skulle gå vidare till West End i London. Varje år på våra födelsedagar fick jag och mina syskon chansen att se en föreställning... oavsett om det var en musikal, balett, pantomim eller pjäs. Detta influerade mitt val att ge mig an skådespeleri... sen som åren fortsatte kom jag att bli involverad i lokala teaterproduktioner som fortsatte nära den lusten.


Så hur tidigt visste du om att skådespeleriet skulle vara grejen för dig?

– Jag visste när jag var tolv att jag ville bli en skådespelerska. Jag ville satsa på att studera på eftergymnasial nivå... vilket var varför jag gick på Toronto Metropolitans Theatre School Performance skådespelar-program. Jag tog en examen där med en kandidatexamen i Fine Arts.


Jag tror vi alla kan hålla med om att det vi uppskattar kring jul-tiderna inte är presenter, men om det skulle ligga en present-ask under granen med ett rollerbjudande däri... finns det en drömroll du skulle önska dig?

– Det finns så många roller, som jag skulle älska att spela... det skulle vara helt omöjligt att välja! Jag hoppas bara på att det kommer att ges fortsatta möjligheter att få spela roller, även i framtida produktioner.


Jul och nyår är också tid för att reflektera över vad vi har i våra liv eller vad vi uppnått och lärt oss under året som varit. Vad är du tacksam för?

– Jag är så tacksam för min familj, och för mina kompisar... för deras hälsa och välbefinnande. Jag är tacksam för alla de människorna som under hela mitt liv har inspirerat och älskat och stöttat mig... de som aldrig slutade tro på mig. Jag är tacksam för alla möjligheter som jag fick presenterade för mig detta året. Och jag hoppas att de fortsätter.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page