top of page

IDA-LOVA LIND

Intervjuad i samband av låten 'Låt hela stan se på' [Sony Music Entertainment]


Bildrättigheter, Press.


Vad är din låt 'Låt hela stan se på' om, vad handlar denna låt om för dig?

– Låten handlar för mig om att våga leva. Att dansa som att ingen ser på, fastän alla gör det. Att göra sin grej. Och helt enkelt låta de se på.


Bara låta hela stan se på.


Du kommer ju faktiskt inte bara att låta hela staden... utan hela Sverige ... kanske till och med några ivriga Mellofans från andra länder, titta på. Inte för du är ovan, med att folk lyssnar, men hur känns det ändå så här på förhand att ställa dig på den scenen. Det är ändå rätt många tittare?

– Det känns så otroligt kul, jag är så himla pepp över att jag ska få stå på scen och sjunga! Trots att det är om bara några dagar kan jag inte fortfarande förstå att det är sant. Det är så klart väldigt nervöst, men då ingenting just nu känns på riktigt så är det hittills bara glädjefyllt.


En glädjefylld nervositet.


Melodifestivalen är många saker men kanske framförallt en påminnelse om hur kul och fin musik kan vara. Vad är din relation till festivalen sen innan. Är du själv den som lyssnar på allting och dansar i neon varje år?

– Jag har kollat på Melodifestivalen, på Mellon, varje år i hela mitt liv. Jag tycker att det är så fint i hur det samlar så många människor om-kring musiken och jag är så otroligt glad över att få vara del utav det.


När kom musik först in i ditt liv. Vad tror du det är du älskar med låtar?

– Musiken har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Jag har alltid älskat att sjunga och det var egentligen ingen "speciell händelse" som öppnade upp mina ögon för musiken, utan kärleken till den och sång har alltid funnits där. Jag tycker att det är en av de fina grejerna med musik, att det är så tillgängligt. Alla kan, och har på nått sätt, kontakt med musiken. Alla kan skapa den eller på något sätt höra den oavsett vad man gör eller vart man är. Oavsett om det är att sjunga i duschen eller sjunga med vänner eller trumma på en kastrull. Gillar verkligen musiken som koncept, något som går att skapa och ta in på så många olika vis och att det dessutom väcker känslor, allt från glädje till ilska och sorg och en form av eufori och nostalgi som bara musiken kan få mig att känna... det är det jag älskar med att skriva låtar. Att få skriva ner mina känslor och tankar för att sen förhoppningsvis få skapa nya känslor och tankar hos någon annan som lyssnar, eller sjunger, med.


Jag har själv dålig koll på det här med "oddsen" i Melodifestivalen, men bara utifrån att du är du skulle, jag i alla fall, satsa mina pengar på att du har en låt som kommer leva vidare efter festivalen och även tonsätta sommaren som väntar efteråt. Men hur är det med tävlingsdelen av det för dig. Känns den helt oviktig för dig eller smyger sig den ändå på lite?

– Jag är så glad och jag är så tacksam över att jag får denna möjlighet att få vara med, och det skulle så klart vara jätteroligt att få gå vidare, och att få sjunga på Melloscenen igen. Men det är väldigt bra artister som är med... och jag är som sagt mest glad över att jag får vara med.


Kommer du hålla dig på din gata med samma slags medryckande pop på svenska vi redan älskar dig för eller blir det något annorlunda i Mellon?

– Jag skulle säga att 'Låt hela stan se på' är en lite mellofierad version av den musiken jag har gjort och vill göra framöver. Den är en ballad som växer hela tiden under låtens gång. Jag har varit med och skrivit den vilket var nåt som kändes väldigt viktigt för mig så att den är jag.


Blir det att sjunga på svenska om du tar dig ända till finalen i liverpool?

– Haha... så långt vågar jag inte ens drömma... Men om jag emot för- modan skulle ta mig ända dit... så kommer det finnas en plan för det.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page