HAVANNA WINTER

Intervjuad i samband av låten 'Heaven to Me'.

Distribution genom Wonderwall & Orchard.


Bildrättigheter, Press.


Hur var det att bli signad av Wonderwall som grundades av en rockikon?

– Det är ett skivbolag som fokuserar mera på pop-sidan av saker och jag är stolt över att vara deras första artist. Nåt som min mamma och jag alltid har delat är att vi båda är stora fans av rockmusik så Steven på Wonderwall, och dessutom Richard på Orchard, är kärlek för mig. Jag älskar att jobba med de två då de är så fantastiska och jag känner bara att det här är den perfekta matchningen för mig. Det är där jag vill vara och det är verkligen bara ett så roligt gäng att få hänga med!


Du är norsk men bor i L.A. Var är du mest hemma... i L.A. eller i Norden?

– Jag har bott här i Los Angeles i många år nu, under större delen av mitt liv nu. Men jag växte upp i Norge... jag föddes i Oslo... och bodde där tills jag var nio år så jag har det väldigt mycket med mig än i dag. Jag är glad att mina föräldrar flyttade för jag fick gå i skolan här, och särskilt Los Angeles och kulturen här har så klart varit inspirerande för min musik. Här funkar det att vara dig själv på ett annat sätt och jag blir mer avslappnad då som jag får vara mig själv. Det är neutralt att vilja sjunga här vilket är praktiskt och bekvämt, det är något man gör varje dag. I Norge kan en inte vara sig själv lika mycket. Men jag längtar alltid till att åka dit och se fjordarna som alltid lever upp till sitt rykte. Jag var tillbaka i somras och hade den bästa tiden i fjällen,

vädergudarna var inte med oss i all blåsten men jag gillade det ändå.


När jag är i Los Angeles saknar jag allt det och vill packa mina väskor dit, men när jag är i Norge vill jag bara komma tillbaka till soliga L.A. igen och känner mig lite som en vilsen hippie! Jag tror det är ganska normalt att en som är uppvuxen i Skandinavien vill vara där solen är!


Vad handlar 'Heaven to Me' om?

– Låten handlar om en tjej som är så kär att det känns som himmel-riket att gå igenom helvetet med sin kärlek och det finns ingen plats där hon hellre är, än just där med honom och brister och svagheter.


Jag älskar när texten går,


"I am not religious but you are the closest to god that I will ever be".


Det är ändå lite intressant. Då du i förra låten uttryckte ett flyktbehov?

– Ja 'Rain Rain Go Away' var en låt om att fly undan alla sina problem men jag kan känna att de kommer ifrån samma ställe, den där allting eller ingenting-känslan som förmodligen kommit från min kärlek till åttiotals rockmusik då det för mig är mest relaterbart med de största känslorna, jag har lätt för att fastna och gå upp i mina känslor... i alla fall ibland! Där är 80-tals rock en av de största inspirations-källorna jag har då jag i min musik nästan genererande blir väldigt uppslukad i känslor som gammal allt eller inget rockkärlek. Även om det är pop.


Vad känner du kring en release?

– Det är bara den bästa känslan när en får dela med sig av en låt som en är väldigt stolt och nöjd med... är vad jag känner, det gör mig bara så glad att få ut det till alla jag kan.


Hur började du med att sjunga?

– Min mamma jobbar i branschen och har många musikvänner, så vi sjöng alltid! Jag blev scoutad av ett management-bolag under en fest, och de satte mig i studion för att börja göra min musik och coachade mina sociala medier för att bli viral. Det var ingen fråga om att detta var nåt jag ville göra så när jag fick möjligheten bestämde jag mig för att satsa på de och hade väldigt kul.


Jag har kommit in i det mer ju mer jag gjort det och jag tar för när-varande gitarr- och pianolektioner.


Jag är verkligen här för att stanna!


Har du fått höra negativitet från att du kom in i musik så kommersiellt?

– Ärligt talat så tänker jag inte på det så jag har bara kul och försöker skriva så ofta jag som jag kan... och skulle jag höra det, skulle jag inte låta andras negativitet ta ner mig, inget bra kommer att komma ifrån det och i slutet av dan måste du fråga dig själv varför du gör det som du gör och för mig är det att vara kreativ och kanalisera den energin jag har till låtar. Det är alltid svårt att göra något då man inte vet vad andra ska tycka och tänka men jag vet själv att jag jobbat väldigt hårt med att mina låtar ska komma ut, och att jag gör vad som känns rätt för mig! Är tacksam för all kärlek jag fått och för allt som händer nu!


Maya "K" Kurscher har varit med och skrivit alla dina låtar så här långt?

– Älskar Maya. Det är bara kul att jobba tillsammans med henne. En inspiration att jobba med henne, som har jobbat med så många stora artister. Vi kommer släppa en till singel i år... och ett album år 2023... jag längtar till att alla ni får höra allt det som vi har jobbat med ihop.


Det kommer mycket mer nästa år!


Är dom låtarna du nu släppt talande för vem du är som en artist i stort?

– Det tror jag får visa sig då sedan!


INTERVJU DE DANIEL JOHN