top of page

GRETA RAY

Intervjuad i samband av låten 'Flowers' [Believe Music]


Bildrättigheter, Press.


Efter att, framgångsrikt så, ha stått modell sedan du var ungefär fyra år hade du redan gjort dig ett namn före du började släppa musik. Men att sjunga är någonting som du har gjort sen en väldigt tidig ålder så även?

– Det första minnet som jag har är när jag brukade sjunga med i låt-arna i tecknade serier tillsammans med min mormor, jag var väldigt ung. Jag minns även första gången jag gick in i en inspelnings-studio när jag var femton år gammal. Jag var den lyckligaste tjejen i världen. Mitt första live-framträdande inför en publik var super-pinsamt. Jag sjöng en låt gjord av ett känt Italienskt band.. jag skämdes så mycket.


När 'Haters' kom var den helt annorlunda än den musik du hade gett oss innan. Inte bara var den på engelska och i en ny genre, utan den kändes även så mycket mer personlig. Som en verklig representation av vem du är, vad var det som inspirerade dig att ändra riktning och förnya dig så?

– Alla mina singlar utgår faktiskt från mig eller mina upplevelser. Jag blev mobbad i skolan, och med 'Haters' ville jag sända ett budskap till alla de människor som precis som jag fick ta emot och stå ut med att få förolämpningar, för mig ifrån personer som den mesta av tiden är gömda bakom en falsk profil på sociala medier. Bry dig inte om des-sa människorna. Fortsätt bara gör allt du gillar och som gör dig glad.


'Haters', till skillnad ifrån tidigare singlar, var av en helt annan genre. Efter ungefär ett års sökande efter den musikgenre som represente-rade mig bäst, var pop-rock den som gav mig mest vitalitet. Och jag hade blivit, väldigt, inspirerad av Miley Cyrus näst sista album släpp.


Du fick oss att vänta, det har i dag gått över ett år sedan den låten. Men nu får vi äntligen en ny låt. Nästan, i alla fall. Du har nu tolkat 'Flowers'?

– Jag började arbeta på 'Flowers' i början av Juni, det är ju inte riktigt en ny singel av mig, utan det är en cover på Miley Cyrus låten. Tills-ammans med mina producenter, Max Cenatiempo ifrån Greys Prod-uctions och Filadelo Castro från BeatFactory Productions, arranger-ade vi helt om låten så att den kunde platsa i den själfulla RnB-genr-en. Låten kommer att släppas nu på fredagen den 30e Juni i alla dem digitala butikerna, medans den officiella musikvideon släpps 7:e Juli.


På min YouTube-kanal!


Vad handlar 'Flowers' om?

– Låten pratar om hur du kan älska dig själv och hur du kan göra det bättre än vad en pojkvän eller flickvän kan, detta är en perfekt låt för någon som håller på att avsluta nått giftigt förhållande som de varit i.


Du har varit rätt så upptagen, det här året. Det är inte bara den här låt-en, utan du har också tagit andan ur folk då du uppträtt på scen och du har stått modell i spännande nya kampanjer såväl som en hel massa an-nat. Det konsekventa verkar ju vara att du alltid blir bättre och därmed också blir mer erkänd för det du gör. Det verkar som du haft ett kul år?

– Du har rätt, under det här senaste året har jag gjort så många sak-er och uppnått fantastiska mål. Jag är väldigt glad för mitt liv, och de projekt som jag har tagit och tar mig an under denna tiden, musiken är grym. Och att höra andra sjunga med i ens låtar är en unik känsla.


Hur värdefullt skulle du säga att det är att omge dig med bra människ-or som kreativ, oavsett om det är som modell eller som artist. Personer som faktiskt stöder och tror på dig, vem skulle du vilja ge blommor till?

– Att ha människor vid ens sida som stöder en, som stöttar, och som visar dig rätt väg i din konstnärliga resa är oumbärligt. Uppenbarlig-en går ett stort tack till alla mina fans, utan dem hade jag inte uppn-ått vissa mål, också ett speciellt tack till alla teamen hos BeatFactory Productions och Grays Productions, Max Cenatiempo, Filadelo Cast-ro, Patrizia Lieti, Daniele Piovani, Sara Orlacchio. Och så en blomma som går till varje person som jobbat eller gått, tillsammans med mig.


Som kreativ är det även viktigt att ta sig tid att se sin framgång, och fi-ra allt du har gjort. Hur kommer du se till att fira releasen av 'Flowers'?

– Vi firar med en live-konsert i Movieland Park i Verona dagen efter!


Kan inte vänta. Glatt lyssnande allihopa!


När släpper du några helt egna låtar igen?

– Var redo... vi jobbar... och vi kommer att jobba hela sommaren med två nya singlar som kommer i September.


Följ mig på alla sociala nätverk för att alltid hålla er uppdaterade och glöm inte heller att prenumerera på min Spotify och YouTube-kanal!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page