top of page

FRANCESCA NICOLESCU

Intervjuad i samband av Francis On My Mind-låten 'Energy' [Universal Music Group]


Bildrättigheter, Press.


Varför skriver du låtar. Vad är det du får ut?

– Det enda sättet jag kan transponera mina känslor är genom musik, jag hanterar saker genom att skriva, och det är helt underbart. Att få komponera min musik är som en slags terapi för mig och det är min största önskan att hela världen ska resonera med texten i mina låtar.


Hur länge är det, som du har skrivit. När kom musiken först in i ditt liv?

– Allting började när jag var nio år gammal, jag sjöng mycket för mig själv och mina föräldrar stöttade min passion och introducerade mig till många musiktävlingar. Jag deltog i många musiktävlingar tills det att jag efter en tid insåg att jag skulle älska att påbörja en riktig karr-iär som artist och låtskrivare. Sedan efter att ändå ha vunnit lite mer erfarenhet, tack vare tävlingarna, började jag sakta komponera hem-ma. Sittandes vid mitt piano. Ett piano som jag fortfarande äger. Och med stor kärlek använder mig av. Det tog lite tid men senare fick jag tillräckligt med mod för att gå in i studion med mina demos, och det var då jag kom att börja jobba ihop med låtskrivare och producenter.


Och började att utveckla den sidan av mig.


Det har varit en variation av vibbar och genrekorsning i dina låtar. Som du blandar ihop saker, för att skapa det som onekligen är din egen pop-värld, vad skulle du säga är de influenser som inspirerat dig allra mest?

– Under en lång tid tog jag ingen hänsyn alls till genren i mina låtar... för mig är det viktigaste att musiken låter bra, och att låt-texterna är inspirerande. Jag har komponerat varenda låt med kärlek, och jag tr-or att hållet låtarna gått åt varit influerat av artisterna som jag lyssn-at på utan att själv inse det, och att det är därför min musik har, som du säger, en variation av vibbar och genrer. Jag har blandat pop med dance, elektronisk musik och indie. Även med en del RnB influenser.


Den är sedan jag var liten min favoritgenre.


Vad handlar den här nya låten om. Vad för "energy" lade du in i den här?

– Subliminalt sett, pratar jag i den nya låten om makten som kvinnor håller i "männens värld". Den är en utforskning av den inre kraft som laddar upp oss och som motiverar oss att fortsätta framåt i livet. Ge-nom låtens produktion lyckades vi förmedla det självförtroende som en kvinna måste ha. Låten har också en distinkt blandning av elektr-oniska och akustiska element, och jag tycker att den här låten är den perfekta kombon av medryckande melodi och elektrifierande låttext.


Du är nu framme vid en punkt i ditt artisteri då låtarna tippar över sina första miljoner streams, vad får det dig att känna att så många lyssnar?

– Jag känner mig fascinerad över detta faktum att min musik lyssnas på av så många människor... det känns som att jag lever inuti en dr-öm. Jag är väldigt glad och tacksam för allt som händer i mitt liv just nu... inte minst med tanke på att jag alltid har velat och drömt om att min musik ska bli framgångsrik, och höras av så många som det går.


Att så många personer som möjligt ska lyssna.


Under första halvan av året har du redan hunnit med att ge oss så mån-ga bangers... du har, på något sätt, lyckats ge oss fyra-fem låtar redan?

– Jag har gjort upp en plan sedan början på året för att kunna skriva så många låtar jag kan och för att släppa en låt varje månad... jag öv-erväger att släppa ett album. Men jag vet inte vad framtiden har i åt-anke för mig... men jag vet att jag måste fortsätta jobba och ge allt jag kan för att uppfylla och förverkliga min dröm... jag har många demos som väntar på att släppas, och jag har fått mycket ny inspiration... så mycket har hänt i mitt liv, saker som har kommit att påverka mig nåt enormt och hållit mig motiverad och fått mig att skriva mer och mer.


Skulle det inte vara coolt att komma till Sverige och sjunga litegranna?

– Definitivt det skulle vara fantastiskt, jag har aldrig varit där och jag skulle älska att få komma dit och sjunga och ge er en show. Jag skulle bli väldigt glad över den möjligheten speciellt i och med det här med att jag vill bredda mig själv som en artist så mycket som det bara går.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page