top of page

ELLA LOMBARDI

Intervjuad i samband av låten 'Chlorine' [Independent]


Bildrättigheter, Press.


Av vad jag har hört från dig hittills med dina två senaste låtar så verkar det som om du skriver utifrån en smärta då du sätter ord på sorgen och kanske ilskan i ditt liv. Det är låtar som svämmar över med alla känslor. Skulle du säga att det är lättare för dig att skriva låtar om det sorgsna?

– Jag skulle ju definitivt säga att det är lättare att skriva i ledsammare tider... och det tror jag delvis beror på de negativa känslornas ganska överväldigande natur. Jag tänker att när man känner sig ledsen, eller är arg så är man lite mer benägen att vilja släppa ut alla de känslorna ... vilket nog även är varför orden flyter på så lätt under tider som de.


Hur djupt de än går, så är det ändå alltid medryckande. En vill trots allt dansa till din musik. Är musik kanske i sig ett sätt för att släppa taget?

– Absolut. Jag har aldrig varit så mycket av en öppen bok då som det kommer till känslor så det är lite ironiskt på ett sätt att min musik är så kopplad till känslor. Men som du sa... det är för att jag kanaliserar mina känslor genom musiken och vanligtvis kan jag emot slutskedet av att skriva gå vidare från de, vilket är anledningen till att jag också brukar inkludera ett slags "glatt slut" till de, det representerar friden.


Med din bakgrund inom dans och teater, där du spelat allt från William Shakespeare-pjäser till prinsessan Fiona i 'Shrek'. Hur tidigt var det då du redan stod uppe på scenen och skapade. Har du alltid sjungit också?

– Jag har sjungit så länge som jag kan minnas... må det varit till låtar som spelades på radion, i filmer eller i tecknade serier... jag brukade till och med skriva korta jinglar och jullåtar genom att plinga på vårt piano. Men jag började först göra detta mer seriöst i slutet av grund-skolan. Jag provspelade för 'Trollkarlen från Oz' på min lokala teater, då jag var elva år och jag fick en roll i ensemblen och jag älskade det.


Jag fortsatte med teater från den stunden och fram till för tre år sen, när pandemin slog till, då jag fann mig själv utan ett kreativt utlopp...


Jag mådde inte bra av det och upptäckte min kärlek för låtskrivande.


Känner du att din musik måste komma från en autentisk plats inom dig, eller kan du närma dig att skriva låtar på samma vis som du kan agera?

– Jag älskar den här frågan! Även om jag har sysslat med båda, så har låtar baserade på fiktion aldrig varit framgångsrikt för mig... utan jag har funnit att låtarna jag i slutändan släpper alltid är de mest riktiga, det mest autentiska. Jag känner att bra låtskrivande inte kan "tvingas fram" utan snarare måste komma till en naturligt av sig självt och det är alltid lättare för det att göra det då en relaterar till det en skriver...


Vad handlar denna andra låten om. Vad fick dig att vilja skriva den här?

– 'Chlorine' inspirerades av en giftig "vänskap" som jag var i under en väldigt lång tid. Jag kom på mig själv med att ständigt acceptera hons ursäkter och ignorera alla hennes röda flaggor eftersom jag var villig att försumma de sakerna, om det innebar att ha en bästa vän. Min låt fokuserar på den känslan av frustration som följer med att göra detta ... således klorin-metaforen om att tycka om nåt som är dåligt för en.


Hur ser du till att undvika musikbranschens röda flaggor, i perspektivet av att vara en uppkommande artist... för det finns uppenbarligen giftiga relationer även utanför skolan, de finns överallt i livet, så det kan aldrig vara så enkelt, att veta vilka som har och inte har ditt bästa i tankarna?

– Det här är, olyckligtvis, väldigt sant må det handla om att vara ton-åring eller att vara en uppkommande artist, så finns det en svårighet till att veta vem man kan lita på, särskilt online. Som en ny artist, och som en ung kvinna så får man många direktmeddelanden och emails från managers, producenter och så vidare... som för det mesta är ute efter en så ja en måste vara försiktig med vem en engagerar sig med.


Jag är i alla fall på din sida.. och som du gillar jag lukten av klor. Så här hoppas jag på mer. Vad mera har du att ge i år. Det blir måhända en EP?

– Tack så mycket! Jag hoppas kunna publicera några singlar... och en EP detta året, som alla är tematiskt sammankopplade under det över -gripande temat av en ung hjärtesorg och tonårsupplevelsen men då med olika fokus punkter som "zoomar in" på specifika sidor utav det.


Jag är upprymd över att få dela!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page