top of page

EDEN ALM

Intervjuad i samband av låten 'Comfortable' [Warner Music]


Bildrättigheter, Press.


Din låt är skriven av dig själv, tillsammans med ett gäng rätt så grymma låtskrivare, i Julie, Benjamin och så Emil. Vad handlar 'Comfortable' om?

– Det stämmer! Det är tre helt fantastiska och talangfulla låtskrivare! Denna låt handlar om att man är i en destruktiv relation och känslan kring att inte våga eller kunna lämna för att man är för "comfortable".

Viben skulle jag säga är lugn men en powerful singer-songwriter låt.


Hur ser dina dagar ut så här runt omkring en vecka innan allting Mello?

– Mina dagar nu inför Mello har bestått av att fortsätta jobba på för-skolan jag jobbar på men även öva med min fantastiska sång-coach, som är Susanne Bertlin, hon har verkligen vart min räddare i nöden.


Vilka känslor går du i genom nu. Lika delar av eufori som av nervositet?

– Jag går igenom en mängd olika känslor. Nervositet både skrämmer mig men den påminner mig också om hur kul, och viktigt, jag tycker detta är. Jag har längtat i hela mitt liv efter att få skriva musik... att få uppträda. Och att jag ska få stå på scen i Melodifestivalen känns som en dröm som går i uppfyllelse. Detta är det största som någonsin har hänt mig. Det som jag kommer känna då jag står på scenen är säkert till stor del nervositet men även eufori för det är det här som jag vill.


Och jag vill ta hela Sverige med storm!


Så Melodifestivalen, att vara med i Mello, är nått du gått och drömt om?

– Melodifestivalen har varit en dröm i hela mitt liv, men också känts så otroligt långt bort. Det är svårt att tänka sig att jag kan berätta för lilla Eden, tio år gammal, att jag äntligen ska få stå på denna scenen!


Min största dröm har gått i uppfyllelse...


Och jag kan inte vara mer tacksam för vart jag är just nu!


Du sökte tillsammans med din tvilling Alice till Idol 2019. Då ni båda ju uppenbarligen är av kreativt slag, var musik något ni fann tillsammans?

– Jag har delat allt med Alice. Hon är min andra halva... och vad som alltid håller mig stark. Hon ger mig distans och skapar en trygg när-varo i alla situationer! Musik har vi alltid gjort tillsammans... och det kommer vi fortsätta göra på ett eller annat sätt, oavsett om vi står på scenen tillsammans. Vi är ett team för livet. Mitt tidigaste minne utav att skriva låtar var runt elva års ålder när jag skrev en rapplåt, om att sakna en vän. Därefter skrev jag även en låt om Jesus, ihop med mina systrar då vi växte upp i kyrkan, även det var en stor del av mitt tänk.


I mitt kreativa tänkande.


Idol och Mello hör båda två publikmässigt till de största scenerna vi har vilket i sig också är intressant eftersom de är så stora att de existerar i sina egna bubblor. Jag kan tänka mig att en går in och ur en så intensiv bubbla som de faktiskt är på olika vis, hur kan det kännas att göra det?

– Den bubblan man får vara en del av känns både fantastiskt men så även lite skrämmande, också. Det som känns skrämmande är främst att det kan vara svårt att kastas in i så stora sammanhang, som de är, utan att känna någon form av saknad när det är över. Då det är en så otroligt rolig och lärorik upplevelse. Alla möten, och fina stunder, en får vara en del av gör det även väldigt vackert! Det som jag känner är viktigast som både artist och människa är att inte tappa bort sig själv och att känna att man gör det för att man älskar det. Även för mig är det viktigt att vara tacksam för den stora chansen att vara del av det.


Att få vara en del av detta.


Nu då du dansat vidare och funnit din egen röst och ditt eget uttryck i musiken sen dess. När känner du dig som allra lyckligast... eller skulle en kanske säga "comfortable" kreativt sett. När känner du dig kreativ?

– Jag känner mig som allra lyckligast och bekväm när jag får skriva, och jobba, med talangfulla personer. Men även när mina två A&R´s, My och Robert stöttar och pushar mig! Då jag känner mig som mest kreativ i mitt skapande är även då jag får jobba med mitt fantastiska team som består utav John Haage, Nils Norberg och så Alex Wintzell.


Tack för denna här intervjun...

– Tack för alla fantastiska frågor och tack för att jag får vara med och svara på dem! Hoppas att du får en fortsatt fin helg, och en fin vecka!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page