top of page

DALBY BIEHL

Intervjuad i samband av låten 'I Just Might' [Independent]


Bildrättigheter, Press.


Vad är det som inspirerade dig och Dylan Rouda att skriva denna låten?

– 'I Just Might' handlar om känslan av att äntligen vara bekväm då du hittar någon som du verkligen kan vara dig själv med. Denna låten är otroligt speciell för mig eftersom att det är en sådan, på riktigt, sår-bar inspelning som beskriver mina känslor runtom att verkligen va-ra accepterad av en annan person. Låten är uppenbarligen berättad ur perspektivet av ett förhållande, men jag knyter mest an denna till min bästa vän, eftersom jag känner mig mest som mig själv då jag är med henne. Dylan och jag ville verkligen fånga upp den där förträffl-iga känslan efter att vi hade skrivit tonvis med arga upp-tempo låtar.


Så vi ville verkligen nudda vid den här sidan av min musikalitet med.


Hur må du kanske fira releasen. Är du generellt sett bra på att fira dina egna prestationer och ta en stund, att inte direkt fokusera på nästa låt?

– Jag släppte faktiskt den här låten på min brors födelsedag, så låten var inte ens först i tankarna på release-dagen. Jag är nog typiskt sett riktigt dålig på att njuta av prestationer eftersom jag alltid har blick-en mot nästa grej och att jobba på ny musik. Jag gjorde klart den här låten med Dylan i September, och jag har bara skrivit så många låtar med och utan han sen dess, att min hjärna redan tänker på nästa låt.


Låten och din bror är inte de enda som har fyllt år, du fyllde också sjut-ton för inte ens en vecka sedan. Det är fantastiskt att tänka på allt det du gjort, fast du fortfarande är så ung. Men du debuterade också tidigt?

– Jag började min karriär när jag var elva år, när jag började fråga på restauranger om jag kunde spela och sjunga där. Jag uppträdde i st-ort sett varje vecka under hela mellanstadiet och fram till pandemin. Det var väldigt roligt, speciell när jag behövde gå tidigare från skolan för att gå och göra spelningar. Jag har nu varit i branschen och skriv-it låtar i 6 år och det har ärligt talat varit en så fantastisk resa och jag letar som sagt alltid efter nästa sak. För att kunna förbättra mig själv.


Du gjorde även musikteater tidigt. Är skådespeleri delen av det nånting du ser dig själv återvända till. Eller har du hittat ditt utlopp med musik?

– Jag höll på med musikteater väldigt länge, det var en lång tid... från och med när jag var runt fem år gammal. Jag älskade att uppträda då och jag älskar det fortfarande nu. Och musikteater var det som lock-ade mig till att stå på mina egna ben som artist. Jag har definitivt hit-tat min passion genom att vara en artist, en musiker, och låtskrivare.


Så teater finns väl inte riktigt med mig i tankarna längre...


Men jag skulle aldrig tacka nej till en spännande möjlighet.


Du skriver låtar som inte alltid kommer ur en plats i ditt eget liv. Utan som talar till mer utav en delad, mänsklig upplevelse. Du har låtar som kan resonera med vem som helst, vem de än är, eller var de än är. Skul-le du säga att det är därför du skriver, att stå upp för allas berättelser?

– Jag tycker att det här är en bättre beskrivning av varför jag skriver än något jag någonsin har kommit på. Att stå upp för allas berättels-er är ett så bra sätt att säga vad jag gör och vad jag siktar på att fånga i mitt låtskrivande. Jag placerar aldrig mig själv i en enda låda genom att bara skriva självbiografiska låtar eftersom jag tror att det begrän-sar min kreativitet, så det som jag verkligen tycker om att skriva om mest kan vara saker som jag bara har sett eller saker jag vill uppleva.


Ett kreativt liv är belönande, på många olika sätt. Att ha det som utlopp för att kunna bearbeta både tankar och känslor. Men det kan också lätt bli till en 24/7 grej. Vad gör du för att hitta en hälsosam balans. Vad gör du då du behöver en minut bort från musiken och vill göra något annat?

– Jag har många fantastiska människor i mitt liv som respekterar att jag har en karriär som jag verkligen bryr mig om men också en öns-kan om att förbli ödmjuk och jordnära. När jag behöver en andnings-paus sätter jag mig ner med min familj, och jag kollar på när Cubs är på plan och spelar, lägger pussel eller Lego, läser böcker, eller går ut med mina vänner. Jag har otrolig tur som har musiken som min pas-sion, så jag tröttnar aldrig på att skriva låtar, men om jag nånsin lik-som känner mig överväldigad, har jag många fantastiska människor.


Människor som jag kan vända mig till.


'I Just Might' är din andra singel i år... efter den lika fantastiska 'Prom!'. Har du mycket mera på gång i år. Vad mer kan vi hoppas på att få höra?

– Jag har definitivt en del mer musik på gång som kommer ut väldigt snart. Jag kan inte vänta på att alla ska få höra den, för jag är så stolt, och jag är exalterad över den musikaliska riktning, som jag rör mig i.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page