top of page

CHY FONTENETTE

Intervjuad i samband av filmen 'Alone At Night' [Vertical Entertainment]


Bildrättigheter, Press.


Idén för den här filmen kom till under pandemin då Jimmy Giannopoulos och Ashley Benson ville "få något att hända, när inget annat gjorde det". Och av vad jag hört kom filmen i rörelse rätt snabbt efter det. Var detta en roll som kom till dig i sista minuten utan mycket till repetition före?

– Så filmen var i princip färdiginspelad när min rollkaraktär och nya ytterligare koncept för filmen kom med in i bilden. Så det var super-mycket i sista minuten för mig, och alla andra som hade en liknande roll som min. Sättet som jag blev involverad på var genom min bästis Lindsey Pelas, som också är med i 'Alone At Night'. Regissören letade efter ytterligare en person med en stor personlighet och min kompis .. min allra bästa vän, som den fantastiska person hon ju är... tvekade inte över att nämna mitt namn. Det var så omtänksamt, och jag är nu så oerhört tacksam för den gesten fortfarande, för här är vi... och jag är med i en skräckfilm, haha! Förberedelserna var faktiskt minimala.


Vi hade ett manus, men mycket var improviserat.


Var ni fortfarande under karantän under hela den här filminspelningen?

– Vi var inte under karantän under inspelningen men vi var tvungna, allihopa, att ha negativa Covid-testresultat, medan det att vi filmade.


Är skräckgenren en genre som du ser dig själv komma tillbaks till igen?

– Definitivt! Jag har alltid varit ett fan av skräckfilm och även att som i denna filmen införliva komedi i det... det är det bästa av två världar!


Det är inte med på din officiella resumé men en av dina allra första jobb i film var faktiskt i 'Straight Outta Compton'. Du var då mer känd för att stå modell.. var det erfarenheten som fick dig skådespelar-intresserad?

– 'Straight Outta Compton' gav gnista åt mitt skådespelarintresse, då jag bara var där med en vän en dag som arbetade på den filmen. Och medan vi tog en paus för att äta lunch.. så tog en av regissörerna mig åt sidan å sa till mig att han ville använda mig för en roll, med dialog, nästa dag. Jag blev exalterad... jag älskade den lilla rad med dialog jag hade så mycket haha! Det gjorde att jag ville ha en hel sida att läsa av.


För min nästa film.


Är du fortfarande lika passionerad för att stå modell här och nu, eller är du desto mer fokuserad på skådespel från den här punkten och framåt?

– Jag kommer alltid att ha en passion för att stå modell.. men faktiskt har mitt fokus förändrats sen efter Covid. Jag vill inte längre placera mig själv i bara en låda... jag vill kunna göra allt... medan jag ännu är här och medan det att en möjlighet har presenterat sig själv för mig!


Jag ser tillbaka på mitt modellande som en välsignelse. Jag är bara så glad att jag får uppleva hur det är, att göra alla de ting som jag älskar.


Hur är ett modell-liv?

– Ett konstant grindande! En vet inte värdet av en dollar, förrän man lever på sin sista, och väntar på att bokningar för jobb ska komma in. För mig är skådespelandet och att stå modell två helt olika spektrum ... att skådespela kräver verkligen mer mental energi och ibland när man står modell, är allt som du egentligen behöver göra att vara där.


Att vara närvarande.


'Alone At Night' är även en film... löst får en ju säga... inspirerad av Bella Thornes OnlyFans-kaos, då Vicky i filmen söker välbehövligt lugn och ro ifrån sociala medier i en bekants stuga i skogen. Idag, när skådespelare får roller på grund av aktiviteten på sociala medier... vad är dina tankar om att manövrera dig som skådespelerska i en tid av Insta och TikToks?

– Sociala medier kan vara knepiga! De är en välsignelse, men faktiskt även en förbannelse... jag gillar inte hur vissa personer endast kan se människors värde utefter hur stor följarskara dom har. Jag hatar hur saker måste bli trendiga för att vara coola.. det är för mycket för mig.


Att tänka på, just nu.


Medan du kanske inte sätter dig i en stuga ute i skogen... vad gör du för att emellanåt komma bort ifrån allt, och bara få vara dig själv en stund?

– Jag svarar inte i min telefon, jag har en stor familj och en hel massa vänner så min telefon ringer konstant hela tiden men jag måste få ha lite tid för mig själv. Inga telefoner, inga sociala medier, och läsandes en bra thrillerroman. Det skulle nog vara mitt sätt att komma undan.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page