top of page

CHELSEA GILSON

Intervjuad i samband av filmen 'A Merry Single Christmas' [Nicely Entertainment]


Bildrättigheter, Press.


Detta är... långt ifrån... första gången som du firar in julen med att göra press för en julfilm. Du har varit med i några av dem här nu. Behövde du ens provspela för filmen eller visste regissören nu att du kan detta här?

– Jag har varit väldigt tursam att ha jobbat på vad vid detta laget har blivit en hel del julfilmer. Och jag hoppas genuint att denna trenden kommer fortsätta! De ger mig så mycket glädje... till och från får jag bara ett samtal ur det blå med frågan om jag vill jobba på ett projekt, men det är definitivt inte normen... jag provspelar fortfarande på de flesta dagar i veckan för tv, film och kommersiella projekt. För två av de julfilmerna jag är med i år, 'A Merry Single Christmas' och 'Santa's Second Wife', svarade jag på förfrågningar ifrån casting-regissörerna om att ge dom self-tapes. Min kille... Andrew Rogers, och jag hjälper alltid varann med alla våra auditions, så vi var exalterade när vi båda ombads läsa för huvudrollerna i 'A Merry Single Christmas'. Men för att vi provspelar så regelbundet, och för att kunna bevara något som kan liknas vid någon slags sinnesfrid, brukar vi glömma bort allt om ett projekt så fort ett self-tape skickats in. Så du kan föreställa våran extas när vi satt på stranden i Puerto Vallarta den 30 December, och där och då fick samtalet om att vi då hade bokat filmen tillsammans!


Vi började spela in en vecka senare i Cleveland.


Vad tror du det är som gör julfilmer så populära som de är. Det är ju så många... både kreativa och de som sitter i publiken, som varje år lägger ner sina hjärtan och sina själar i de här filmerna. Vad är det vi gillar så?

– Julen är inte enkel för alla. Det finns en hel del saknad, och hjärte-sorg kring denna tiden. Jag vet att jag personligen saknar mina nära och kära så mycket mer den här tiden på året. Jag tror att det, för så många, är ett kul sätt att få tillbaka glädjen från den här tiden genom att se på dessa feelgood-julfilmerna om än bara under en kort timma ... hur lökiga de än må vara, är det svårt att inte le när en tittar på de. För mig är det en av mina favorittraditioner att se på de här filmerna på julen. Jag skulle aldrig kunna dekorera granen eller slå in gåvorna eller skriva alla mina julkort utan att en julfilm spelas, i bakgrunden.


Det skulle inte kännas rätt!


Din roll i filmen, som Morgan, känns ganska nära dig. Skulle du säga att ni är det, att ni är rätt lika. Och vara fast med Andrew på jul är du med?

– Jag är en hippie yogalärare i hjärtat som generellt har en ganska så avslappnad läggning. Jag tror inte att jag överanalyserar mycket. Och jag skulle definitivt inte pressa någon kring äktenskap... så den delen av Morgan är väldigt annorlunda från mig själv men så långt som vad gäller hennes besatthet av jul, hennes fåniga sätt att vara, att alltid ha nära till skratt, och hennes dejting-tips-expertis är däremot spot on! Och vad gäller personkemin med Andrew. Vilken sann gåva att jobba tillsammans på en film som denna. Vi hade en så underbar tid när vi repeterade och finjusterade våra framträdanden tillsammans. Ärligt talat tror jag att detta kan ha varit mitt favoritprojekt hittills, bara för det faktum att vi la så mycket av oss själva i det som vi verkligen fick utforska dynamiken emellan Liam och Morgan och dissekerade både likheterna och skillnaderna i deras och i vårt förhållande. Det gav så mycket mer djup åt rollerna för oss och fick scener att kännas sanna.


För nu fyra jular sedan vart Mike Rohl... regissören bakom 'The Princess Switch' filmerna, gäst under julen. Och även om han åkte hela vägen till Europa för att hitta sitt "vinterland" gjorde han det på våren och de fick faktiskt låtsas att vått papper var glittrande snö, fick ni nån riktig snö?

– Vi spelade in 'A Merry Single Christmas' vid Lake Eerie i Ohio, och då som sagt i Januari. Varje morgon gick det ut en varning för att en kunde få frostskador! Det var bortom kallt... mer som att benen hela tiden skakade, en av de första scenerna vi spelade in var den i filmen sista frieri scenen och mina händer skakade så illa att vi inte ens fick få på ringen! Jag vet inte om jag nånsin har upplevt en sån kyla förut.


Så ja, det var definitivt vinterligt!


Att vara inne i set-huset och titta på när det blev is på Lake Eerie och att se rådjuren hoppa genom snön... eller till och med bara att lyssna på sprakandet ifrån eldbrasan, var allt väldigt speciellt. Jag skulle väl alltid offra riskera några huttrande dar för det. Vilken dag som helst.


Du kommer från en liten stad utanför Boston. Hur såg dina jular ut där?

– Några av mina favorit-minnen är jularna i Halifax, Massachussetts. Mina föräldrar och jag dekorerade varje vrå av vårt hem som om det hade varit Nordpolen medan vi lyssnade på Elvis Presleys jul-album, och överdoserade på julkakor, på juldagen brukade vi vara värdar för en stor fest med hela vår släkt och om jag blundar kan jag än nu idag fortfarande känna av värmen och höra av skratten ifrån de kvällarna.


Du är i L.A. nu, men samma närhet till att kunna skådespela var förstås inte densamma där du växte upp... hur kom du först in i skådespeleriet?

– Jag föll in i skådespeleriet. Jag flyttade till Los Angeles på rent infall och började först jobba bakom kulisserna med casting. Och sen som agent. Jag hade stått modell och varit värd en del men gav egentligen aldrig skådespeleriet ett försök förrän år 2014 när jag slutade på mitt skrivbordsjobb och bestämde mig för att ge det ett försök. Jag tog då lektioner och gick på workshops. Jag var med i lågbudget-filmer... så väl som i filmer med ingen budget. Jag sa ja till varenda möjlighet för jag försökte vara som en svamp på varje inspelning, och suga upp så mycket kunskap som möjligt. För att lyckas i Hollywood handlar det till åttio procent om att dyka upp i tid och vara respektfull så väl som proffsig under inspelningen. Tjugo procent är talang. Mitt förslag till vem som än börjar i den här branschen är att lära sig den inifrån och ut. Ta ströjobb på filminspelningar, jobba för en casting-regissör, var statist, leta efter studentfilms-möjligheter. Och som du börjar jobba dig upp till de roller du vill ha, glöm aldrig att vara ödmjuk, tacksam.


Och inspirerad.


Du verkar alltid vara på resande fot... kommer du att stanna hemma för julfirandet i år eller kommer du kanske att åka iväg någon annanstans?

– Jul- och nyår är den enda tiden på hela året som jag vet att jag inte kommer att boka nån roll, så jag försöker alltid använda denna tiden åt att bocka av en stor bucketlist-resa. Nu det här året ska jag till Sao Paulo över julen och träffar sedan vänner i Rio på nyår. Jag har varit i Brasilien och tillbringat julen där en gång tidigare, men detta är min första gång med att utforska de här två städerna... och jag kunde inte vara mer uppspelt! Det är något så fascinerande med att uppleva jul- och nyår ur en annan kulturs perspektiv, även fastän jag tänkt på det att kärnan, den sanna magin, av högtider alltid är desamma, oavsett.


Oavsett var i världen jag befinner mig.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page