top of page

CHARLOTTE KIRK

Intervjuad i samband av filmen 'The Lair' [RLJE Films]


Bildrättigheter, Press.


Som hon kraschlandar över Afghanistan, befinner sig snart piloten Kate Sinclair i en än värre situation ansikte mot ansikte mot nåt främmande. En roll som bär vidare ett genre-arv från skådespelerskor så som Jamie Lee Curtis eller Sigourney Weaver. Det börjar bokstavligen snurrandes?

– Att porträttera Kate Sinclair var bara så exalterande! Att komma in i tankebanorna av en brittisk stridspilot och att få utforska det, både känslomässigt och fysiskt. Och att arbeta med en så härlig och så här begåvad ensemble-besättning var ren glädje. Detta var definitivt det allra roligaste som jag har haft med att spela en rollkaraktär, hittills!


Det är en annan film än senast vi såg dig i 'The Reckoning' vilket du likt den här var med och skrev och producerade ihop med Neil Marshall, och det är lite av en återgång till hans tidigare filmer. Hur såg det ut när ni skrev denna. Jag föreställer mig bara hur du bygger upp karaktärer och att det är han som sen kommer på diverse stygga sätt att riva ner dem?

– 'The Lair' var väldigt annorlunda från 'The Reckoning'... det på flera olika vis. På många sätt. 'The Reckoning' var mer av en känslomässigt krävande roll medan 'The Lair' är min första riktiga action-film. Och därför var mycket mer fysiskt utmanande. Till exempel hade jag inte, aldrig, avfyrat ett vapen tidigare. Faktum är att jag då aldrig ens hade sett en pistol förrän jag började träna inför 'The Lair'. Det var ju även några slagsmåls-scener, och även fast jag hade tvistat en del redan i 'The Reckoning' så hade jag aldrig slagits mot en utomjording innan.


Bara i att komma nära karaktären måste skrivandet vara så hjälpsamt?

– Då som jag skriver tänker jag aldrig på skådespeleri-sidan av saker utan jag tänker bara på historien och världen som jag skapar. Senare när jag påbörjar processen med att bygga min karaktär, ser jag alltid på verket med ett par nya fräscha ögon. Jag försöker hålla mitt skriv-ande och mitt skådespeleri väldigt åtskilda. Försöker ha de åtskilda.


När förälskade du dig i skådespel. När visste du att det var din passion?

– Så länge som jag kan minnas så var skådespeleriet alltid någonting som jag bara ville göra. Att uppträda. När jag var en ung tjej brukade jag alltid framträda alla de chanser jag kunde. Det var en lek för mig. Även fast min mamma antagligen tyckte att jag var jobbig och gjorde henne galen! Men steg för steg insåg jag att det här var något som jag kunde göra, så jag började i skolpjäser, som sen blev till helg-kurser, som snart förvandlades till att börja på dramaskola och slutligen den stora flytten som gick åt Amerika, och till att skådespela i Hollywood.


Skriver och producerar du nu som ett sätt att få bättre roller, en annan variation av roller än vad som vanligtvis finns inte minst som en kvinna?

– Verkligheten slog så klart förstås snart till. Konkurrensen är så tuff och anständiga roller är få. Jag hade tur nog att landa några grymma roller men det kom till ett stadie när jag ville ta mitt öde i mina egna händer och det var då som jag började skapa roller för mig själv... så jag började skriva och producera mina egna projekt ihop med Neil...


Tillsammans med regissören Neil Marshall som även är min partner.


Om den här filmen, måhända, är närmre Neils hjärna. Skulle du säga att den tredje filmen ni gjort tillsammans kommer vara närmre ditt hjärta?

– Den filmen som Neil och jag just har avslutat är definitivt mitt "Pet project". Den heter 'Duchess' och det är en kvinnlig gangster-film, en 'Scarface' fast med en kvinna som styr och ställer så det blir ju en hel del dramatik, skjutande och slagsmål. Det var definitivt en utav mina så här långt mest utmanande, spännande, roller av de jag har spelat!


Som skådespelerska vill du naturligtvis prova på olika saker. Gå på nya vägar. Men att hitta en karaktär med potential för mer är också en säll-synthet. Tror du Kate Sinclair kommer tillbaks, att du vill återvända till henne. Eller kommer hon sitta kvar där bilen mitt i öknen ännu ett tag?

– Vad gäller 'The Lair'... det finns definitivt en möjlighet för Kate Sin-clair att återvända! Hon skulle för säkert inte sitta kvar i bilen där än utan hon skulle sparka stjärt, slåss mot skurkar, och slakta monster!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page