top of page

CHARLOTTE ADELLE

Intervjuad i samband av låten 'Radio' [Integrity Music]


Bildrättigheter, Press.


Du tillkännagav 'Radio' bara två veckor innan du sedan släppte den. Men det är mer tid bakom. Hur länge har du tänkt på att släppa en egen låt?

– Det har varit en dröm för mig att släppa musik sedan jag var fjort-on år gammal. Jag har skrivit låtar i flera år med avsikten att verklig-en skapa ett verk som berättar en historia, och som jag är stolt över. Att producera musik och arbeta med ljudproduktion kom in i bilden senare, när jag var sjutton år och ville göra mina egna låtar för att så småningom släppa dem. Så under de senaste fyra åren har jag med-vetet och väldigt avsiktligt arbetat på det som ska bli min EP-debut.


Hur länge har du haft den här låten med dig?

– Jag skrev den 2021, alltså under två år nu.


Har framgångarna du mött genom att stå bakom andras musik spelat in i att det har tagit så länge. Har du känt att det tillfört nån extra stress?

– Jag har verkligen varit peppad på att släppa musik men det var de-finitivt en viss press jag la på mig själv av att ha en låt som var av lika hög kvalitet som kunde matcha de låtar som jag har skrivit, produc-erat, konstruerat eller har mixat för andra. Men totalt sett var jag så exalterad över att äntligen släppa min egen musik, och över att få vi-sa människor mer om vem jag är och vad min egen livserfarenhet är.


Så vad var det som gjorde att det tog ett tag?

– Jag har alltid velat skapa ett sammanhängande, enhetligt, verk som berättar en och samma historia, så det bidrog till att skriv-processen tog en lång tid eftersom jag var väldigt avsiktlig med vad jag ville sk-ulle finnas med på EP:n låtmässigt. Jag flög till USA förra året där jag skrev två av låtarna till EP:n i en tid där jag redan trodde att jag hade alla låtar... men jag visste direkt att de två låtarna var de saknade bit-arna som hade fattats. Dessutom så producerade, konstruerade, och mixade jag även låtarna själv, ovanpå ett heltidsjobb i musikbransch-en, så naturligtvis tog det en lite längre tid, men i stort kunde jag nj-uta av processen och allt hände i rätt tid som det var tänkt att hända.


Hur känns det att i alla fall första låten är ute?

– Jag är så glad, lättad och stolt över mig själv.


Det känns fantastiskt att ha en låt som jag har skapat från mitt hjärta ute och att få en så positiv respons på låten har varit uppmuntrande.


Är det, trots alla releaser du varit med om innan, annorlunda nu när det är ditt eget namn på låten. Känns det annorlunda när låten är din egen?

– Ja, etthundra procent. Jag skulle säga att skillnaden är att det finns en adderad extra sårbarhet när det är ens egen låt. Det blir bara mer känslomässig input över allt av det i och med att man måste markn-adsföra den och backa upp sig själv och sin konst. Din egen musik är även en uppvisning av vem du är och vad din livserfarenhet är, så en måste vara bekväm med att visa den sidan av dig för publikens ögon.


Känner man till dig kommer det inte som någon överraskning att prod-uktionen är bra, men du har också en så vacker röst, fylld med nyanser. Inte en sångröst rättvis att hålla för dig själv! Hur länge har du sjungit?

– Tack så mycket! Jag började sjunga låtar när jag var fyra år gammal ... jag var alltid ett högljutt barn och min familj säger att de alltid vet-at att jag skulle bli en sångerska. Min familj uppfostrade mig med ett så mångsidigt utbud av musik, från musikteater och opera till reggae och RnB så min första introduktion till musik kom genom allt av det.


'Radio' handlar om det inflytande som media har på oss, det ständiga in-formationsflödet och alla idéer och åsikter som kastas emot oss så fort vi ser på en skärm. Vad gör du för att stänga av det. Kan låtskrivandet i sig vara ett sätt för dig att komma bort från det och fokusera på annat?

– Så sant, det finns så många distraktioner... mer än nånsin. Och det kan vara så svårt att bara koncentrera sig på sitt hantverk. Jag försö-ker begränsa min skärmtid så mycket som det går och istället för att scrolla läser jag en bok eller så går jag in och läser på min språk app. Jag använder definitivt musik som ett sätt att koppla bort från online världen och förlorar istället mig själv i att skapa musik. Jag går heller aldrig in på sociala medier på Söndagar. Vilket varit till stor hjälp för att kunna gå in i den nästkommande veckan fräsch. Även att gå ut på promenad och träna varje dag är bra för att kunna starta om på nytt.

Detta gör det enklare för mig att kunna trycka på omstarts-knappen.


Hur man än hör den här låten, vare sig det är på radion eller på TikTok, är jag säker på att en kommer vilja höra mer. När får vi höra alla låtar?

– Ja, helt klart! Jag har faktiskt min andra singel på gång. Den kom-mer ut nu den 11:e Augusti! Jag är så exalterad över det, för den här är nog förmodligen en av mina favorit-låtar av alla låtar jag skrivit...


Finns där några Skandinaviska artister, antingen du får chans att jobba på deras eller tar med dig de till din pop som du skulle vilja skapa med?

– Jag absolut fullkomligt älskar Skandinaviska artister... och de är en enorm inspiration för mig. Jag skulle vara så intresserad av att jobba med Sigrid, Aurora, Lykke Li och Robyn. Sondae skulle även vara en!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page