top of page

CALLIE BUSSELL

Intervjuad i samband av filmen 'Crow' [Fellpeller Studios]


Bildrättigheter, Press.


Vilket fantastiskt mottagande det har varit för den här filmen. Fans har älskat den... vilket säger så mycket med tanke på hur fans av en sådana ikonisk film som 'The Crow' vanligtvis kan vara... låt oss säga... kritiska?

– Det har varit en sån välsignelse att få se de positiva recensionerna, och att få se på hur antalet visningar bara stiger på Youtube... det är belönande att få se allas hårda arbete med filmen i dag betala av sig!


Efter världs-premiären i Detroit är filmen ute för alla att se på Youtube. Detta ungefär ett år efter att den första trailern släpptes. Hur länge är det sedan ni lämnade inspelningarna. Det måste ha varit ett tag sedan?

– Jag gjorde mina sista scener för 'Crow' i Juli eller Augusti, år 2020... vilket var precis i början av pandemin, faktum är att i Michigan var vi en av de första... om inte dom första i den här staten, som började att spela in igen! Det var en en hel del som vi behövde vara smarta med.


Men det gick.


Utan problem.


Som Sam får du spela på ett par olika strängar. Från de första tillbaka-blickarna av henne till vad som sen har blivit av henne. Vad drog du ur?

– Sam är en av de enklaste rollerna som jag har spelat eftersom hon är så lik mig. Produktionsteamet under den här inspelningen var så lätta att jobba med och regissören tillät oss att bara leka! Många utav flashback-scenerna improviserades helt... vi hade en riktning för var de scenerna var på väg men mina medspelare och jag fick en absolut välsignelse för att bara skapa scener på eget bevåg, vilket som skådis är en riktig gåva. Mycket av det som jag drog inspiration från var den miljö vi hade runtomkring oss och händelserna som skedde i realtid.


Musik hade en enorm roll i original-filmen. Och för Brandon Lee i rollen som Eric Draven. Var låtar också något som du kunde använda dig utav?

– Ja... under den tiden som vi spelade in lyssnade jag mycket på The National, som har ett ledsamt och drömskt sound vilket ju är väldigt "Crow" för mig. Jag använder ofta musik för att bygga till en karaktär men min skådespelar-process är mycket mer att jag bara livnär mig på energin runt mig. Jag är en metod-skådespelare för många av de svårare scenerna. Till exempel i scenerna där Justin och jag flyr från våra angripare... hela tiden föreställde jag mig att ha en spindel, som kryper uppför benet, låt mig säga detta... inget får dig att springa så!


Kan rollkaraktär ibland, eller ofta, komma att leva kvar i dig?

– Åh, absolut. Och Sam är en av de rollerna som, än till denna dagen, verkligen hänger sig kvar hos mig. Jag genuint älskar Sam för hennes förhållningssätt, för hela hennes attityd och för all hennes ljuvlighet.


Någon särskilt cool dag att se tillbaka på ifrån inspelningen?

– Jag tror att min absoluta favoritdag under inspelningen var dagen då vi spelade in vid floden för tillbakablicksscenerna, för det var helt improviserat. Justin och jag spelade av varandra så väl, och så fick vi bara hänga där och vi plaskade och lekte vid floden... jag älskade det.


Vad var din relation till originalfilmen som kom sisådär 1994?

– Innan jag bokade denna rollen hade jag aldrig sett 'The Crow' men då Justin var så passionerad över den och för att förbereda mig inför rollen... så kollade jag på den! Det var en väldigt vackert skapad film.


"Real love Is forever". När började din egen kärlekshistoria till teatern. Var det en kärlek som kom att uppstå redan vid det första ögonkastet?

– Jag tror jag alltid har varit kär i skådespel! Film, och tv, är så djupt inrotat i vår moderna kultur och jag har alltid vetat att jag ville vara en del av den! Jag insåg inte att det skulle vara mitt liv förrän under mitt sista år av skolteatern. Efter visste jag att jag inte kan leva utan.


Att jag inte kan leva utan det.


Du kan överhuvudtaget inte föreställa dig ett liv utan teatern?

– Kort och simpelt uttryckt...


Nej. Det kan jag absolut inte.


Kan man anta många roller i Shakspeare-pjäser i high school?

– Jag har fått göra en del Shakespeare, men aldrig tillräckligt mycket! Absolut älskar Shakespeare. Han har varit en stor del av hela mitt liv.


Vad hoppas du finna i en ny roll. Vad är det som du letar efter?

– Mina favorit-roller att spela är de lite skitigare. Jag älskar att sänka ned tänderna i karaktärer som är problematiska, kanske lite mentalt instabila, jag älskar att utforska den mörkare sidan av karaktärer, det konstiga... och i det osedda.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page