top of page

BRIGITTE KINGSLEY

Intervjuad i samband av filmen 'The Art of Christmas' [Nicely Entertainment]


Bildrättigheter, Press.


Här är vi igen, det är jul. Är man med i en film som den här förmodar jag att man gillar den här tiden på året men jag skulle samtidigt tro att alla är rätt överens om att den här tidens skönhet ligger i hur särskild tiden är. Som ett ljus i mörkret. Men du måste väl nästan ha jul hela detta år?

– Ja, det har det mestadels blivit... vi hade tur nog att göra julfilmer i år och levde i den här säsongen under åttio procent av året. Filmade först en vacker julfilm på en lönnsirapsgård i Mars månad som hette 'Sappy Holiday' som tog oss till Maj att avsluta. Sedan hade vi en liten julpaus mellan Maj och Juli, för att spela in en rolig sommar-bröllops film som hette 'Picture Perfect Romance', men sen var det tillbaka till julen i Augusti igen för att förbereda för 'The Art of Christmas'... men vilket bättre sätt att spendera året än med julanda, eller med hundar.


Hundar som vi alltid inkluderar i våra filmer...


Vi hade till och med vår julgran uppe hela året!


Då du även skrev den här filmen. Såg du alltid dig själv i rollen som Liv?

– Jag hade ursprungligen en annan skådespelerska i åtanke... när jag skrev Liv som karaktär, tänkte jag på Jocelyn Hudon. Vi jobbade med henne på 'From Friend to Fiance' och tycker bara hon är exceptionell och begåvad. Det finns en kul energi över henne. När jag fick reda på att jag skulle spela huvudrollen gjorde vi faktiskt en rewrite för att få karaktären att passa min livserfarenhet lite mer. Jag tycker att det är så väldigt viktigt att casting passar för den rollen som man rollsätter.


Det är en ganska fascinerande komposition, känner jag. Även för att du även producerar. Jag tänker att en manusförfattare, en producent, eller en skådespelare alla närmar sig och prioriterar olika saker i en historia ... kan du skilja allt åt och fokusera på en sak i taget... eller är du alltid lite medveten om att det exempelvis är du som ska agera ut den scenen du skriver och att vad du skriver påverkas av att du har koll på budget?

– I mina tankar så influerar allting produktionen. Från castingen till garderob till budget. Att vara en skådespelare, manusförfattare, och en producent innebär att jag alltid är medveten om alla rörliga delar och det är ibland en underbar gåva... och ibland gör det saker svåra... när jag behöver hantera ett produktionsproblem mellan tagningarna kan det definitivt vara utmanande. Att hoppa ifrån att vara en skådis, till att vara producent och fortfarande vara kvar i karaktär när sedan

regissören ropar ut "action". Men det är en utmaning som jag älskar...


Och jag älskar att göra alla tre jobben.


Att få roller kan i sig självt vara ett julmirakel. Var det vad som fick dig att producera och skriva mera själv, för att få de rollerna du ville spela?

– Ja, absolut. Jag studerade teater vid York University och när jag tog examen blev jag chockad då jag insåg hur svårt det var att få boka en huvudroll. Så jag bestämde mig för att lära mig att producera och jag träffade en underbar manusförfattare och regissör, Andrew Cymek... som jag eventuellt gifte mig med, och jag sa till han att om han skrev ett manus skulle jag komma på ett sätt att producera det. Det här var en lång och svår väg med många gupp... men så småningom så lärde jag mig att producera och vi har kunnat skapa dröm-roller ända sen dess genom att ta den vägen. När det gäller skrivandet så började jag skriva först för några år sedan, under pandemin. Vi kunde ju då inte spela in och det gav mig ett utlopp för att få fortsätta att vara kreativ.


Så då du redan är producent och manusförfattare. Ser du dig regissera?

– Ja... jag planerar att regissera någonting, under 2023. Jag älskar att lära mig och att regissera är ju nått som jag aldrig har provat mig på, men jag har tillbringat mycket tid med Andrew bakom hans monitor och han har uppmuntrat mig att lära mig hur man regisserar. Han är en underbar lärare, så jag kommer att vara i goda händer och jag blir nog väldigt stöttad av han när jag kommer att göra mitt första försök.


'The Art of Christmas' är om en kreativ kvinna som brinner för sin konst men som inte når det hon hade drömt om, och måste gå tillbaka till sitt vanliga liv. Är det ett ögonblick och en känsla du själv har fått uppleva?

– Absolut. Jag tror att jag som en skådespelerska ofta har känt mig så som Liv gör. Den här industrin är så svår och det är lätt att känna sig avskräckt och nedslagen och vilse ibland, jag tror att ha en bra grund och att fokusera på att hjälpa andra längs vägen... som Liv ju gör med Trisha, gör den här resan en lycklig en... det är vad jag försöker göra.


Precis som Liv gör, är detta vad jag försöker göra.


Du har skådespelat i vad som precis börjat att bli en väldigt lång tid. Du gjorde din första roll för 26 år sedan detta året. Var skådespelandet nåt du alltid kände dig nära till eller var det nått du faktiskt fick leta efter?

– Jag har alltid varit en artist, i hjärtat. Jag började professionellt vid fjorton års ålder... men jag spenderade även flera år före det med att säga till mina föräldrar att jag ville skådespela. Jag hade sådan tur att de var oerhört stödjande. När jag väl började i high-school så sa dem att om jag fick en agent skulle de köra mig till mina provspelningar... och jag fick det. Det var alltid en dröm och jag ifrågasatte den aldrig.


Jag vaknar bara upp varje morgon med den här passionen i min själ.


Vilket budskap vill du att publiken ska ta med ur 'The Art of Christmas'?

– Hjärtat i den här filmen är att hjälpa andra. Det är viktigt att vi har våra drömmar och att fullfölja dem... men det handlar om resan, och inte om destinationen. Det handlar om de människor du möter längs med vägen och hur din konst eller dina drömmar även kan inspirera andra. Det handlar inte om de monetära framgångarna eller om vara berömd. Det handlar om att dela med dig av ditt hjärta och passion...


Att dela det för att göra världen till en bättre plats.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page