top of page

BENEDETTA ATTI

Intervjuad i samband av låten 'Hollywood Problems' [Tana Music]


Bildrättigheter, Press.


Hur länge har musiken varit sammanflätad med ditt liv?

– Jag har alltid varit ett kreativt barn ända sedan jag var liten och jag tror att min kärlek för musik verkligen började när jag var åtta år för jag brukade gå förbi den här gitarraffären på väg till skolan varje dag och jag bad min mamma att köpa en gitarr till mig.. så jag kunde lära mig att spela. Jag var bara så fascinerad av gitarrens form och sound.


Så när var det du kom att skriva din första egna låttext?

– Jag skrev min första låt när jag var fjorton år gammal. Min mamma hjälpte mig faktiskt att skriva den... och hon förde mig samman med en producent vän till hon som hjälpte till med att ge låten liv. Om jag ska vara ärlig, så var den låten inte så bra... men där och då så var jag bara superstolt över den då det var den första låt jag någonsin skrev.


Och för att den låten var början på "min resa".


Det finns ett återkommande tema i ditt låtskrivande, tänker jag, som är sammanhängande med det i 'Hollywood Problems'. Till och med i dina då tidigaste låtar. Det handlar ofta om falska vänner, giftiga relationer och att gå vilse i sina begär även då man vet att de är dåliga för en. Det kan verka som detta här är en pågående konversation du har, med dig själv?

– Ja.. några av mina låtar är skrivna från personliga erfarenheter och några är bara påhittade historier, men jag antar att jag kan se hur jag ofta kan hamna i att skriva om skönheten i katastrofer, om mysteriet i allt det dåliga. Det är väl på ett sätt ganska förtrollande, är det inte?


Och jag tror att det är vad Hollywood är. Alla har den här idén om att det är den perfekta platsen men det är också en rätt så trasslig plats.


Men av någon anledning vill man alltid tillbaka.


Jag har varit där några gånger, och även om jag känner att L.A nu har förlorat sin magi, så är det alltid något som drar in mig igen, men jag kan inte sätta fingret på vad det är... kanske är det någonting i luften.


Haha... jag vet inte.


Så klart, som en artist i musikbranschen, kan man hamna i "Hollywood" problem ganska ofta. Vissa skulle hävda att meningsfull konst kommer ur smärta, men det i sig är förmodligen bara ytterligare ett exempel på hur snabbt livet som kreativ i det kommersiella utrymmet kan bli något fult, om det inte sköts på ett hälsosamt sätt, hur funderar du kring det?

– Jag skulle hålla med dem som säger att meningsfull konst kommer ifrån smärta. Jag är ju ganska så känslomässig som person och några av mina bästa låtar har kommit från hjärtesorg och giftiga relationer som inte varit bra för mig personligen. Det hjälper till med att skriva en bra låt, och det är också väldigt frigörande, för när det väl är klart så är man verkligen klar med det. Jag gillar att gå vidare till nästa låt-projekt och lämna känslorna bakom mig och inte bära dem med mig.


Det är inte hälsosamt.


Känner du att du hittat din grupp av människor, som är bra att ha nära?

– Jag känner att jag har en bra cirkel runt mig. Det är en väldigt liten en men den är allt det jag behöver med mina nära vänner och familj.


Att förstora upp sitt eget ego är på vissa vis nödvändigt, när en försöker erövra popkulturen, men som för "Hollywood-tjejen" du sjunger om i din låt, är det ett riskfyllt territorium att vara i. Är detta något du medvetet tänker mycket på. Att inte gå "Hollywood" själv, att behandla andra väl?

– Jag tror att i vilken bransch som helst är det alltid en bra sak att ha självförtroende. Att vara artist innebär att man måste skådespela. Du kommer alltid att bli betraktad, och för att ligga i framkant, måste en hävda sig och ha ett visst självförtroende för att göra de personerna i din närhet medvetna om din närvaro. För mig var det någonting som jag behövde odla fram, mitt självförtroende.. eftersom jag alltid hade varit en så blyg unge... men tror att det är viktigt att hålla sig ödmjuk och vara god eftersom det är nåt som människor alltid kommer ihåg.


Även om det ibland är bäst att inte träffa sina idoler, finns det några du skulle vara villig att ta risken för. Vem skulle du vilja dela studion med?

– Rihanna, Sia, Miley Cyrus, och Jesse Rutherford... och The Weeknd.


Du råkar måhända inte ha ännu fler låtar som är på väg att släppas i år?

– Det här är min första release för i år... men jag har många nya låtar som jag kommer att släppa väldigt snart, och några roliga gigs också!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page