top of page

AUBRYANNA MARTINEZ

Intervjuad i samband av låten 'CoverGirl' [Certifyd Music]


Bildrättigheter, Press.


'CoverGirl' förmedlar ett stärkande budskap kring själv-kärlek, att rikt-ig skönhet är att acceptera vilka vi är som individer och att det verklig-en är så att alla de ofullkomligheter vi har är det som gör oss perfekta?

– Runtomkring den tid som jag skrev 'CoverGirl' började jag att kän-na mig frustrerad över mig själv. Jag slogs av verkligheten av att inte gå färdigt college i tid. Hade svårt för att betala räkningar i tid & jag hade känt en brist på självförtroende i mig själv. Jag försökte att gö-ra mitt bästa men det kändes som att det fanns en enorm strålkast-are som pekade ut mina misslyckanden och brister. Jag hade gått & känt mig som en besvikelse för min familj, mina kompisar. Och eg-entligen mest för mig själv. Som jag gick genom processen med att skriva 'CoverGirl' insåg jag att jag behövde visa mig själv mera nåd.


Människor kommer alltid att ha sina egna förväntningar på en och hur mycket man än vill nå dem är det inte upp till någon annan att bestämma hur din framgång ska se ut.


I den här låten försökte jag verkligen fånga den här känslan av fr-ustration och självacceptans men på ett annorlunda sätt. I dagens sociala medievärld glamouriserar alla hur en framgångsrik & vac-ker kvinna ska se ut. Vi lever i ett samhälle där mer alltid är bättre.


Mer läppar, bröst, rumpa, make-up, pengar, vänner, och så vidare,

"den perfekta kroppen"... allt av det är bara en lögn ärligt talat. Och den här fasaden gör inget annat än att få fler att ifrågasätta sig själ-va, jag vill vara äkta och rå och inspirera andra att förälska sig mer med det som gör de unika och vackra.


Oavsett det blev ett eget självfirande, eller att du firade släppet tillsa-mmans med andra. Hur hedrade du releasen av den här debut-singeln?

– Att släppa min debut-singel har definitivt varit spännande men vi har inte fått chans till att fira tillsammans än, sedan vi annonserade releasen har vi varit i fullt arbets-läge. Förhoppningsvis kan vi få ih-op teamet snart och njuta av frukterna av vårt arbete med ett firande.


Du har teasat låten ganska länge, innan du till sist släppte ut den. Hur länge är det som du haft låten på repeat innan du till sist gav oss den?

– Det har hunnit gå nio månader sedan min första video av att arbe-ta på låten blev viral och innan det fanns en efterfrågan för den här låten hade jag ingen aning om vad jag ville att min debut-singel sk-ulle vara. Och jag tänkte ärligt talat inte på mig själv som "ett brand" förrän vi gjorde oss redo för releasen, fram tills dess hade jag varit i det kreativa läget helt. Vi lade ner så mycket tid på att få låten att lå-ta precis som vi ville att vi blev tvungna att flytta fram datum ett par gånger men jag är verkligen så nöjd och glad över hur allting till sist blev, och jag är verkligen tacksam för att fansen nu kan njuta av den.


Perfektionism kan visa upp sig på många olika vis må det vara att förs-öka leva upp till samhälleliga skönhets standarder, eller musikmässigt, att jämföra sig själv med popens cover-girls, som verkar göra allt rätt?

– Jag har definitivt känt mig som lite utstött på pop-scenen bara för vad jag ser vad alla är inne på nu. Och jag ifrågasätter ibland om an-dra kommer vara intresserade av vad jag har att ge. Trots det att jag inte bryr mig om vad som är "trendigt". Då jag växte upp och gick in i mina tonårsår såg jag mest upp till Alessia Cara och Tori Kelly och eftersom de var så jordnära och grundade i sin självidentitet inspir-erade det mig att göra detsamma även fast det kan vara svårt ibland är det så belönande att gå mot strömmen. Min tro på gud håller mig grundad och stark i min egen identitet, och med det känner jag ing-et behov av att göra saker som kommer att göra mig "populärare" el-ler "omtyckt". Jag har kallats för att skilja mig åt, och jag tror att min musik kommer att vara en välsignelse för så många på grund av det.


Hur länge har du sjungit och skrivit låtar?

– Jag har sjungit så länge jag kunnat prata. Jag har så många minnen av att jag som barn kom på mina egna små melodier och sånger oav-sett var jag var eller vad jag gjorde så har jag alltid levt nedsänkt i en värld av musik. Min mamma brukade sjunga mycket för mig som lit-en. Hon lärde mig rytm och därefter plockade jag upp resten. Då jag var åtta år skrev jag min första låttext, jag hade nynnat på en melodi i duschen å jag minns att jag sprang ut ur duschen för att kunna sät-ta ord på den... vid den tiden i mitt liv tror jag att det var första gång-en jag var separerad från min mamma under en längre period så jag skrev som det enda sättet att uttrycka mina känslor, och jag kommer ihåg att jag sjöng den för min mamma över telefonen. Jag var så stolt över den. Mina sång-förmågor hade formats i kyrkan större delen av mitt liv, sedan jag var ungefär åtta eller nio år gammal har jag sjungit i kyrkan, och hade erfarenhet av att leda gudstjänsten där hela vägen fram tills jag började gå på college, den erfarenheten gjorde mig inte bara till en bättre sångerska, utan även som en artist som står på sc-en har den erfarenheten gjort att nerverna inte stör mig mycket alls.


Den här låten gjorde du med David och Josh Rivera som tillsammans ut-gör Certifyd. Är det här en kreativ trio som vi kommer att fortsätta se?

– Jag har varit med Certifyd teamet under några år nu. Ifrån det ög-onblicket vi träffades och började arbeta konsekvent har vi byggt en okrossbar kemi, och jag verkligen älskar vår kreativa process. Skryt-er alltid om hur begåvad min producent är, inte bara gör han musik-en utan han bär så många hattar för att bidra till att göra min karriär till en succé. Älskar verkligen mitt team eftersom vi är som en familj.

Och vi går definitivt på den långa väg vi har framför oss tillsammans.


Kan man anta att en anledning till att denna låtreleasen tog så lång tid som den gjorde att få ut inte bara var själva låten, utan också för att ni arbetat med många mer saker runtomkring den, så som en musikvideo?

– Ja, vi har filmat så mycket bakom kulisserna genom hela processen inte bara för den här låten utan med så många andra som vi har arb-etat med så vi spelade inte bara in en utan två musikvideor för att se till att vår vision genomfördes på bästa möjliga sätt.


Jag är så exalterad över att snart kunna dela musik-videon med alla!


Tack för denna här fina intervjun!

– Tack så mycket för att du stöttar min första låtrelease och den här resan som jag är på som en artist. Jag är så glad över att få vara med på din plattform, tack för det genuina intresse du har för min musik.


Jag uppskattar verkligen och kan relatera till personer såsom du sj-älv som har en lika autentisk passion för musiken som även jag har!


INTERVJU DE DANIEL JOHN

Comments


bottom of page