top of page

ARIELLE RAYCENE

Intervjuad i samband av filmen 'Confidential Informant' [Lionsgate]


Bildrättigheter, Press.


Du har ägnat hela ditt liv åt att vara kreativ. Du började modella så fort du kunde gå. Var det din modellmamma som fick in dig i allt av det här?

– Du har rätt! Jag har varit framför kameran så länge jag kan minnas. Jag skulle säga att kameran var min första stora kärlek! Det var väld-igt mycket så att min mamma fick in mig på det. Hon modellade förr och var den som fick mig signerad hos LA Models då jag fortfarande var en liten tjej bara. Hon tog med sig mig till alla av sina plåtningar.


Du har fokuserat mer på skådespeleriet nu. Visste du alltid att du ville skådespela med, eller upptäckte du kanske teatern efter att ni flyttade till Kansas, där jag gissar att det inte fanns många modell-möjligheter?

– Ja... jag har varit fokuserad på skådespeleriet under en väldigt lång tid nu... det är väldigt länge nu! Genom modellandet gjorde jag kom-mersiellt arbete då och då som innefattade någon form av skådespe-leri och jag tror att jag fann det vara mycket roligare än modellande.

Och ja, modell-jobben var knapphändiga i Kansas, som du kan före-ställa dig. Och det jag fann var att teater var en stor källa av frihet å närvaro som jag inte kunde få nån annanstans. Än att stå på scenen.


Ett kreativt liv, vare sig det är som modell eller skådespelerska, komm-er med många toppar och dalar. Har åren av modellande, sen du var två eller tre... gjort det enklare för dig att inte börja tvivla på din förmåga?

– Jag tror att den självtvivel-grejen aldrig kommer att lämna en. Det verkar bara vara så det är att vara i skådespelarbranschen ser det ut som. Att fokusera på det som är bra och att jobba på sitt egna kreati-va utflöde hjälper definitivt en hel del. Även att veta att det här är ett maraton och inte bara en sprint är för mig en stor hjälp. Att jag är så trygg jag kan vara med att jag är här genom alla upp- och nedgångar.


Vad tror du det är som får dig att hålla dig kvar. Varför skådespelar du?

– För mig, så är skådespeleri en av de största topparna som man kan uppleva. Ingenting gör mig lyckligare än att få utforska en ny person.


Jag älskar grejen med att studera människor och sig själv.


Och för mig är skådespeleriet det bästa sättet att göra det.


Upplevde du någonsin några förutfattade meningar om dig eller om ditt skådespel på grund av att du kom just från den här modellbakgrunden?

– Jag tror att det är lättare att se mig för mina modelljobb, än för mitt skådespeleri eftersom vi lever i ett bildbesatt samhälle. Så jag tror att människor naturligt kommer att tycka och tänka vad det än är de vill .. det är bara så livet ser ut, men för att svara mer direkt på din fråga!


Ja! Jag har definitivt mött fördomar.


Man har inte alltid så mycket tid emellan att man får en roll till att man är och spelar in. Hur förberedde du dig på att spela Ginger. Hon gick du till väga för att göra henne verklig. Vad letade du efter, och fann, i hon?

– Åh... jag började först med att se alla dokumentärer som fanns, ell-er så såg jag på de filmer som finns där ute om strippor. Och sen tog jag pole dancing klasser under dagtid och gick till stripp-klubbar på kvällen... men jag betalade mer så för att prata snarare än för en lap-dance. Det var faktiskt väldigt nära att jag provspelade för en stripp-klubb i New York för rollen men tiden rann ut. I allt detta som jag gj-orde upptäckte jag att Ginger levde mer i nuet än jag gör i min vard-ag och inte planerar flera månader fram i tiden... utan levde för dan.

För att vara ärlig så var det faktiskt lite svårt att släppa taget om hon.


Finns det någonting mer som vi kan se fram mot att få se dig i härnäst?

– Meningen var att jag skulle vara med i en julfilm, men den har bli-vit tillbakaskjuten, tills efter strejken! Under tiden gör jag stand-up.


Hoppas att strejken löser sig, snart!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page