top of page

ANTON ENGEL

Intervjuad i samband av filmen 'Magic Mike's Last Dance' [Warner Bros Entertainment]


Bildrättigheter, Press.


Magic Mike är tillbaka, för en tredje och sista dans. Den här gången har stora delar av filmen inspirerats av 'Magic Mike Live' föreställningen, du var även med i den före filmen. Var showen på ett sätt din provspelning?

– Ja, jag tror att jag jobbat hårt för att komma dit jag är och Chan och koreograferna Alison Faulk och Luke Broadlick uppskattar min jobb-moral. Jag har varit med i live-showen sedan starten, 2017. Eftersom filmen är baserad på föreställningen så kan jag tänka mig att det var därför de tog med sig mig som en av karaktärerna. Jag hade inte nån formell provspelning för filmen, som jag hade för live-showen... utan de bokade mig direkt, en kan säga att mina 5 år live var min audition.


Ja...


Var det annorlunda från vad du hade gjort uppe på scenen tidigare. Hur var övergången från att dansa på scen och till att dansa på ett film-set?

– Film, live-shower eller live-TV... de är alla väldigt olika... i och med att vi skulle spela in en film, drillade vår koreograf oss verkligen med koreografin, det är definitivt mycket mer press på oss eftersom detta varar för evigt. Och dansare över hela världen kommer att se det och och jämföra sig själva med oss... det är nästan som om att vi sätter en standard. Att jämföra filmen med live-showen är definitivt rätt svårt, eftersom att du inte har nån publik att uppträda för, bara kamerorna och de i filmbesättningen. Och kameror som fångar varje liten detalj.


Alla dansarnas förmågor sätts på prov i en 'Magic Mike' film. Inget säger game time som att preppa sig fysiskt för detta. Är det här din livs form?

– Absolut! Så fort jag fick mailet om att jag skulle flyga ut till London i tre månader för att filma 'Magic Mike 3', påbörjade jag ett tränings- och näringsschema. När jag väl landade i London hade jag ett företag där som skickade ut måltider till mig varje vecka och jag signade där på ett lokalt gym för att hålla igång min träningsrutin. Det var väldigt svårt att hålla rutinen i London. Vi var så upptagna med repetitioner och att filma varje dag, det var en utmaning att äta och träna perfekt.


Jag tycker alltid att det finns utrymme för förbättringar, men jag vart väldigt nöjd med den form jag var i under inspelningen. Vanligtvis då en har fotografering, har man bara en dag då en behöver se ut på sitt bästa vis, här var det annorlunda, jag behövde se ut på mitt bästa sätt under de tre månader inspelningen var. Vilket också var utmanande.


'Magic Mike' är löst baserad på Channing Tatums eget liv och, vad jag nu har hört om dig, verkar det som att det skulle kunna finnas en filmserie baserad på ditt liv också. Med din tidiga uppväxt, som till synes delades mellan Sverige och i Schweiz. Hur länge var det som du bodde i Sverige?

– Min pappa kommer från Sverige men jag växte upp i Schweiz, varje sommar spenderade jag större delen av tiden i Sverige med familjen, eller med min barndomsvän där. Vid sextonårsålder så bestämde jag mig för att flytta till Sverige för att studera på Lunds Dans och Musik gymnasium i Lund i Skåne. Jag bodde större delen av den tiden med min faster. Efter att jag tog examen, vid artonårsålder, bestämde jag mig för att flytta till London. För att fortsätta karriären som dansare.


Hur tidigt är det du började dansa. Ifrån vilken ålder dansade du redan?

– Jag började dansa vid tolvårsålder, efter skolan tog jag breakdance-kurser... och det slutade med att jag fick vänner med samma passion. Vi kom att börja träna ihop och på helgerna battlade vi runt omkring i Schweiz. Det var där och då, som min passion för att dansa började.


Inte många filmer gör en lika stor popkulturell skräll som 'Magic Mike' har gjort... över hela världen. Hittills är det också, till stor del hela ditt film-cv. Var går du vidare härifrån. Vill du fortsätta spela roller på film?

– Jag är väldigt uppspelt över att få se vilka möjligheter som kommer att presentera sig själv efter filmens framgång. Jag äger så även mitt eget produktionsbolag och hoppas kunna utforska den vägen mera i framtiden som regissör eller filmfotograf, och potentiellt gå mot det mer kommersiella och mot filmvärlden med det. Men med det sagt...


Så kommer jag ju definitivt att jaga efter ännu fler skådespelarroller.


Eftersom att framgångarna med den här filmen måhända kan hjälpa.


Finns det någon du skulle drömma om att koreografera och dansa med?

– För mig är 'Magic Mike' det bästa jobbet man kan få som dansare... det checkar av alla av rutorna. Showen är baserad på dansarna, och när man dansar med en artist, så är man bara en backup. Men vi är alla dansare som kommer från en värld av dans för artister och i TV.


Det kan finnas en missuppfattning om att dansande inte är så viktigt.


Men jag tror den här filmen kommer att bryta upp den stereotypen...


Channing har skämtsamt satt sina förmågor på prov när han sa att han var bättre på att strippa än Jennifer Lopez, vilket ledde till ännu en het-sig dag bland sociala medier-folket. Är du Team Tatum eller Team J.LO?

– J.LO är en jäkla artist. Men jag menar, Channing är en legend inom just det området... plus att han dessutom är min chef, så ledsen J.LO.


Men Chan får min röst, på den.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page