top of page

ANA THU NGUYEN

Intervjuad i samband av filmen 'The Spy Who Never Dies' [High Octane Pictures]


Bildrättigheter, Press.


Den här filmen tar med oss på en genrekrossande berättelse om spioner som den romantiserade slöjan faller bara för att avslöja nåt mycket mer humoristiskt. Vad attraherade dig till rollen, i 'The Spy Who Never Dies'?

– I min examensbok för årskurs 6 skrev jag "När jag växer upp vill jag bli en hemlig agent", så självklart hoppade jag på chansen att uppfylla min barndomsdröm! Och jag visste att det skulle vara otroligt kul att jobba på detta projektet. Jag kunde inte sluta skratta åt den "cocktail" av galna karaktärer som dök upp då jag läste manuset. Och det fanns så många stunder fyllda av action, ny kärlek, och komik. Den gav mig chansen att jobba med någonting som jag tänkte skulle kunna ge lite lätthet till publiken. Till de människor som såg den under pandemin.


Denna filmen hade mig leendes hela tiden, men din insats stack särskilt ut för mig. LollyPop är en berg-och-dalbana, och det känns inte som att det fanns nåt utrymme för dig att hålla henne tillbaka. Med en karaktär som henne kan jag föreställa mig att det inte finns något annat sätt, än att satsa allt, ge allt, lägga all den energi som du kan. På att spela hon?

– Tack du! LollyPop var helt klart en vild åktur! Det vart en befriande upplevelse att porträttera henne då jag fick en licens att utforska alla möjliga galna handlingar för att få en smak för vem hon var. LollyPop tycker om att hålla makten, hon tycker om att leka med maten, så att säga. Hon är helt och hållet min motsats, vilket gjorde det desto mer kul, att kunna ta fram en ohämmad och otyglad sida av mig. Jag drog ur olika slags karaktärer från serietidningar och lönnmördarvärlden, allt ifrån Harley Quinn till Gogo Yubari i 'Kill Bill', för att hjälpa mig, i att forma min porträttering, hon var bara en väldigt kul roll att spela!


Hur kul var dina scener med Amir Aizentros, som hon till slut möter sin match i. Hur var det att agera med honom... hur höll du dig från skratt?

– Jag älskade att göra de scenerna! Amir är en fantastisk person, och en så begåvad skådespelare, han förde med sig mycket liv och energi till det. Vi improviserade en hel del... att bolla idéer fram och tillbaka med honom var otroligt lätt, för att inte tala om hysteriskt roligt! Det var väldigt svårt att hålla sig från skratt... efter varje tagning brast jag ut i skratt och jag var tvungen att gå iväg lite för att skaka av mig det. Jag hade tur som åtminstone kunde röra mig. Han satt ju fasttejpad i stolen samtidigt som det blev väldigt varmt och svettigt i rummet, så kanske att våra scener inte var lika roliga för han som de var för mig.


I fråga om att hoppa in i kanin-hålet av process. Medan en skådespelare ofta hämtar ur det inre livet, kan du även finna att garderoben spelar en viktig roll. Kan det underlätta förvandling att se på en karaktär utifrån?

– Ja, jag tror att garderob kan spela en enormt stor roll för att hjälpa till, i att informera en karaktär. Vad vi väljer att ha på oss reflekterar ofta vårt sinnestillstånd, status, värderingar eller hur vi ser på våran omvärld, så garderob kan ofta hjälpa en och underlätta det för en att se saker i sin karaktärs perspektiv, och ge en den tillåtelsen att ta på sig deras mask. Det kanske inte är rätt för precis alla slags roller och för alla skådespelare men det var verkligen fallet för LollyPop-rollen ... så fort jag tog på mig hennes ljusa klänning och höga häst-svansar och... så klart, började suga på den den där ökända slickepinnen, fick det mig automatiskt att känna mig mera lekfull, förförisk och dödlig.


Att skådespela kräver att man både litar på sina egna instinkter och att man vågar gå emot dem. Att kanalisera olika slags känslor och energier ... vissa närmre och andra längre bort från sig själv. Ser du på detta som en del av ditt jobb som skådespelare, att utforska och tänja på gränser?

– Ingen karaktär kommer någonsin att vara den andra lik och för att kunna porträttera var och en av dessa unika karaktärer krävs det väl alltid av mig att jag antingen pushar, formar och tonar upp och tonar ned olika delar av mig själv. Det är vad jag älskar med hela processen ... utforskningen och att testa. Ibland fungerar det. Och andra gånger kanske jag misslyckas helt. Men i vilket fall som helst så har jag ju då lärt mig nåt som kanske kan tjäna mig i rollen eller för en annan roll.


Utmaning är nyckeln till tillväxt som skådespelare.


Hur fick du först din början som en skådespelerska?

– Jag hade faktiskt en tidigare karriär inom juridik, och som konsult, innan jag sa upp mig för att ta mig an min passion för skådespeleriet ... jag började först med att göra amatör-teater och en grupp av mina vänner bestämde sig för att börja sätta upp våra egna pjäser... istället för att sitta och vänta på att saker och ting skulle hända. Så småning-om när jag börjat boka kommersiella jobb blev jag mera bekant med att spela in på film, och det ena ledde till det andra. Och jag har varit välsignad att få jobba med roliga och meningsfulla filmer sedan dess!


Känner du dig mest hemma på en teaterscen eller på en filminspelning?

– Jag känner mig som mest hemma på filminspelningar. Även om jag älskar att göra teater och att se på pjäser är en av mina favoritsyssel-sättningar, så har jag upptäckt att jag oförklarligt dras till det intima, den intimitet och den subtilitet, som ett filmiskt uppträdande oftast kräver. Jag älskar den känslan av att vara på en inspelning... och vara omgiven av så begåvade människor bakom kulisserna, som alla söm-löst jobbar tillsammans. Jag älskar hela maskineriet i filmskapandet!


Tills den dagen studion inser att vi behöver en LollyPop prequel-spin-off ... har du nåt mera på gång vi kan se fram till. Skulle du spela hon igen?

– Vi har haft de som säger att de skulle älska en LollyPop och James-spin-off... de myntade oss till och med som "JollyPop". Och jag skulle definitivt vara öppen för att ha lite mer kul med henne... att utforska hur hon blev som hon blev... eller kanske hennes framtid med James!


Jag har två långfilmer som kommer ut i år som är väldigt annorlunda ifrån 'The Spy Who Never Dies'. De är båda drama-filmer, en film där jag spelar en detektiv för en serie fall av försvunna personer och den andra är en actionrik kärlekshistoria. Jag ska även spela in en skräck apokalyps-film, tidigt under det här året. Vilket jag är exalterad över.


Då det kommer att vara mitt första skräckprojekt!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page