top of page

AMY LIN WORKMAN

Intervjuad i samband av filmen 'Teen Wolf: The Movie' [Paramount]


Bildrättigheter, Press.


Som en sen åttiotalist är jag gammal nog att ha vuxit upp Michael J Fox och Jason Bateman i 'Teen Wolf' filmer. En kanske skulle kunna säga fö-re det var coolt. Vad var din relation till 'Teen Wolf' före filmen. Hade du sett några av de hundra, eller så, avsnitten som kom när serien sändes?

– Kanske är det lite pinsamt att erkänna detta... men jag såg aldrig på 'Teen Wolf' före jag bokade en roll i filmen... jag visste om vad det var för något, så klart... vem gjorde inte det? Men jag hade inte nätverks-TV när jag växte upp, så min lilla kunskap om det kom kanske mest i att jag hade sett en eller två scener under en drama-kurs. Min coach sa åt oss alla att hitta något som vi sannolikt skulle vilja provspela för och se på den serien för att observera skådespelarstilen så att vi sed-an skulle kunna lära oss vad för slags provspelningar vi skulle förbe-reda oss för att kunna göra. Och jag antar att jag valde ut rätt så bra!


Jag försökte bingea så mycket som jag kunde innan vi spelade in fil-men, men saker och ting rör sig snabbt i film... och jag hade inte tid för att hinna ta mig förbi säsong ett. Jag är på ett sätt tacksam för att jag inte visste så mycket för jag tror att jag skulle blivit starstruck då.


Jag skulle nog ha blivit starstruck av att träffa alla, om jag följt serien.


Med ett flera år långt mellanrum mellan seriens sista säsong och filmen så introduceras vi till en ny generation av karaktärer, varav en är Hikari Zhang och hennes katana. Spelad av ingen mindre än du själv. Vilket jag gissar är en intressant sak, att kliva in i ett redan etablerat ting där det redan finns många fans. Hur var din upplevelse av att bli del av flocken?

– Med ett ord, fasansfullt. Jag visste att serien hade en hängiven, och passionerad, fanbas, och som någon som växte upp i Tumblr fandom eran, var jag fast besluten om att göra ett bra första intryck. Jag tyck-er att fansens reaktioner på Hikari verkade blandade, vilket var förv-äntat... men jag gjorde mitt bästa för att vara så involverad som möjl-igt, och försökte fånga upp och dela en del bakom kulisserna-ögonb-lick vilket jag tänkte att fansen skulle tycka om. Och vad gäller att bli en del av flocken kunde jag inte ha bett om ett varmare välkomnande ... jag var en boll av nerver när jag träffade alla för första gången men jag tror verkligen att det hjälpte att den första personen jag sprang in i var Tyler Posey. Det är ett ganska vanligt talesätt i film att "det stora namnet på rollistan sätter tonen på inspelningen" och det var absolut sant i detta här fallet. Jag kommer ihåg första gången jag träffade Jeff Davis också. Jag blev definitivt nervis, men alla som pratar med hon-om i mer än en sekund kan se hur mycket han bryr sig om tv-serien.


Och hur mycket stolthet han tar i sitt arbete.


Alla jag träffade både bland skådespelarna och i besättningen var ot-roligt snälla mot mig. Det var definitivt några tårfyllda farväl i slutet.


Vem är Hikari, som du ser henne som karaktär?

– Hikari är analytisk, diplomatisk, och sammansatt. Att spela en roll som inte bar sitt hjärta på ärmen var en kul utmaning för mig, bland en rollbesättning med så många karaktärer som leds av sina känslor, och heroiska instinkter. Det var en fin kontrast att spela en karaktär som var väldigt logisk, som vill göra rätt sak och göra det på rätt sätt.


Du har många coola stunder som Hikari. Med stora stunts som ser otro-liga ut. Hur var det att jobba med Chris Brewster på action koreografin?

– Chris är en otrolig ledare. Han har så många bra idéer men är även alltid öppen för att höra från sitt team och till och med från lågmälda skådespelerskor, så som jag själv. Mitt favoritstunt blev faktiskt bort-klippt ifrån filmen! I den sista striden... spoilers... mot Nogitsune, var det ett riktigt coolt girl power ögonblick där Hikari och Malia tar ner en Oni tillsammans medan Liam slår en annan till marken bakom de ... Malia kastade Hikaris katana längs marken och sedan fick jag göra en grej där jag plockade upp svärdet mitt i en hjulning. Jag hade, lite, fått övertyga Chris om att låta mig göra det. Han var alltid öppen för att använda de färdigheter vi har, men han hade aldrig sett mig göra det förut, jag tyckte att han lyckades skapa ett riktigt coolt ögonblick.


Jag älskade alla scener där jag fick kämpa sida vid sida med resten av flocken... särskilt i den scenen med Liam där det är tre emot två. Eft-ersom vargarna var så brutala och vilda. De använder klor, och tänd-er, medans Hikari var graciös, taktisk och precis med hennes katana.


Vilket gjorde saker väldigt visuellt intressanta.


Detta året har det gått ett decennium sedan din första kredit som skåd-espelerska, hur länge hade du ägnat dig åt skådespeleri redan före det?

– Som många andra mellanbarn kopierade jag i stort sett allting som min stora syster gjorde när vi var barn. När hon bestämde sig för att prova skådespeleriet, bestämde jag mig för att jag skulle bli regissör. Så småningom kom jag att följa med min syster till en "talang-show", träffade där min manager, Debralynn, och insåg att jag gillade att stå framför kameran desto mer. Det var Debralynn som supportade min flytt från min lilla småstad i Ohio till Los Angeles, och det var Debra-lynn som hjälpte mig att boka alla mina första stora jobb... vilka mest var i nationella reklam-filmer. Jag tror att det var oundvikligt att jag i slutändan skulle hamna i film på nåt vis. Det är nåt magiskt i den kr-eativt passionerade, tuffa miljön som bara är beroendeframkallande.


Inget är tillkännagivet än. Men den här filmen expanderar onekligen sitt universum och Hikari är i framkanten av det. Antar att du inte kan säga ett endaste ord om det. Men vad i din framtid kan du faktiskt prata om?

– Jag har ett par projekt som släpps och släppts i år som jag verklig-en är exalterad över att dela med mig av... jag filmade nyligen en pil-ot som heter 'Asian 8'... som handlar om en grupp av asiatiska avvik-are som kandiderar för att bli skolrepresentanter på en katolsk, och mestadels vit, flickskola. Det är även några andra saker jag har jobb-at på sedan 'Teen Wolf'... så du har förhoppningsvis inte sett det sista av mig... men man vet aldrig vad som faktiskt kommer att se dagens ljus, så här och nu är det allt jag kan säga. Med detta sagt, om jag sk-ulle bli ombedd om att komma tillbaka för en 'Teen Wolf' uppföljare...


Så skulle mitt schema aldrig va för fullt för flocken.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page