top of page

ALMA PERSSON

Intervjuad i samband av låten 'Company' [ART:ERY Music Group]


Bildrättigheter, Press.


Visste du tidigt att du ville göra musik, då din pappa är musiklärare kan det måhända tänkas att ditt hjärta började att slå för pop-musik tidigt?

– Jag kan inte minnas något specifikt tillfälle då mina ögon öppnades för musiken, utan den har alltid funnits med mig. Musiken har und-er min uppväxt varit någonting som alltid hållit mig sysselsatt. Oavs-ett om det varit att sitta och kolla på MTV timmar i sträck efter skol-an, eller sjunga karaoke spel på Playstation på repeat. Vi hittade pre-cis ett antecknings-block här hemma från när jag var barn. Där hade jag skrivit ner låttexter som handlade om hur jag en dag skulle bli en artist vilket var roligt att läsa precis nu när jag släpper min första låt.


Så, drömmen har alltid funnits där.


Mycket har hänt, och det fort. Från allt med TikTok till dina första mode plåtningar, till att idag ha frontat stora modekampanjer och släppa iväg din egen musik. Vad skulle det drömmande barnet du var tänka om det?

– Jag har varit lite dålig på att stanna upp, och reflektera över allt det roliga jag faktiskt har fått vara med om men att jag börjat med musik är nog det mest chockartade, dock, om man frågar mitt tio-åriga jag. Även om det alltid varit någonting jag har velat göra, har jag varit lite feg när det kommer till just musiken. Det är knappt att familjen eller vänner har fått höra mig sjunga innan detta... så att alla nu kan lyss-na på min låt är väldigt surrealistiskt.


Det låter förstås lika lätt att tappa hakan över allt detta lika mycket nu som då. Hur är det ens att ha 1,5 miljoner TikTok-fans. Går det ens ta in att ditt följarantal är större än många länder. När började fans trilla in?

– Nej, det är svårt att förstå att det är riktiga människor och inte ba-ra en siffra. Även om jag fått otroliga möjligheter genom TikTok... så skulle jag inte påstå att mitt liv i övrigt har förändrats så värst myck-et, vilket bara gör det ännu svårare att ta in vilken plattform jag fakt-iskt har. Jag skulle säga att jag haft väldigt tur med min TikTok. Mina första videos jag postade fick flera hundratusen visningar. Och efter-åt, efter det, har det rullat på. Sedan är det vissa videos som gått ext-ra bra som självklart har genererat många följare men inget speciellt tillfälle jag kan minnas så på rak arm.


Fastän musiken kom in i ditt liv långt tidigare så blir väl denna låten för de allra flesta en introduktion till din musik. Och det finns ju sämre sätt att introducera sig själv än i sällskap av Adeena, hur blev det tal att låt- debutera ihop med henne. Hur såg det ut när denna låten kom till livet?

– Efter att jag hade känt att jag inte riktigt hittat rätt när det kommer till min musik, så blev jag ihopsatt med Adeena och Isak som är låts-krivare till 'Company'. Det var lite som att börja om ifrån scratch. Att få vara med genom hela processen var en väldig skillnad. Allt Adeena och Isak Dennholt tar sig an blir otroligt enligt mig så att få vara med och uppleva när de skapar musik och släppa min första låt med dem.


Det är jag ju bara väldigt tacksam för.


Adeena har sitt hjärta i musik med åttiotals vibbar. Vilka skulle du säga är de influenser som du står på. Vilka är de artister som har format dig?

– Det finns så många artister som jag inspireras och influeras av, det är även därför tror jag det varit svårt för mig att veta i vilken riktning jag ska gå när jag själv ska göra musik. Jag har alltid varit ett hardco-re-fan av Beyoncé och Rihanna. Även Stevie Wonder har funnits med mig ett bra tag också. I dag influeras jag mycket av artister som Billie Eilish, Dua Lipa och Madison Beer.


Vad handlar 'Company' om... för dig?

– 'Company', för mig, handlar om att befinna sig i en instabil relation där behovet av drama och turbulens är väsentligt för att förhållandet ska kännas levande och passionerat. En är medveten om att en bor-de släppa taget. Men istället hittar man dumma vägar och ursäkter...


För att få stanna.


Tror inte det kommer dröja länge innan du nått lika långt med musiken som du nåt på annat håll. När tänker du ta dina TikTok-danser till scen?

– Vi får se när jag ska våga mig dit...


Haha! Att få kombinera sång och dans och gå all in med hela "artiste-riet" hade nog passat mig väldigt bra så förhoppningsvis får vi se det.


Någon gång!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page