top of page

ALICE LUCY

Intervjuad i samband av filmen 'Mad Heidi' [Raven Banner]


Bildrättigheter, Press.


Ville du bli en skådespelerska tidigt inpå?

– Definitivt... jag har alltid älskat att uppträda... och när jag lärde mig att en faktiskt kan skådespela, uppträda och skapa professionellt satt mitt hjärta det i sten och det blev tydligt att det bara fanns en sak jag någonsin ville göra! Det jag mest drogs till tror jag var det roliga... att varje dag är helt och hållet olik den andra, en får träffa så många nya människor, prova på olika saker, och njuta av vartenda dag på jobbet.


Och i slutändan älska det som man gör.


'Mad Heidi' är en burlesk version av den klassiska Johanna Spyri roman-en 'Heidi'. 142 år efter att originalet kom ut kommer den här filmen med desto mer Schweizisk ost. Vad fick dig att "yodelay-hee-aah" för filmen?

– Den är helgalen! Från det ögonblicket som jag läste filmens manus, tänkte jag för mig själv att detta här är absolut galet, det är stort.. det är ostigt... jag måste bara bli involverad!


Satte du dig ner och läste boken ifrån 1881 som förberedelse för rollen?

– Jag läste faktiskt den som barn som en av mina godnattsagor så jag var rätt så familjär med den redan! Jag köpte även boken igen som en julklapp det året som vi spelade in filmen och jag älskar den! För mig är den största delen ifrån boken, som jag även använde mig av för att influera Heidi karaktären i filmen, hennes kärnvärden. Hon är någon som älskar sin familj, älskar sina vänner, och hon är en som står upp för det hon tror på och hon är någon som jag tycker är väldigt orädd.


Hon är modig.


Förstod du genast filmens blandade tonalitet. Fanns den redan i manus?

– Heidi är ett intressant "ankare" för filmen. I övrigt är filmen så full-späckad av enorma karaktärer med stora personligheter som hjälper till att bygga och skapa världen. Att navigera Heidi genom det var kul eftersom vi kände att hon behövde vara lite mer raksnörad än andra, och verkligen spelas sanningsenligt så att insatserna kändes verkliga. Det var väldigt roligt, och det fanns helt klart definitivt med i manus. Men jag själv och regissörerna Johannes och Sandro jobbade hårt på tonen, och för att försäkra oss om att vi nådde dit med den för Heidi.


Fanns det ändå någon scen som du bara inte kunde hålla dig för skratt?

– När jag slogs emot The Neutraliser inne i arenan. Hoshi som spelar han och jag började alltid fnissa när vi jobbade tillsammans... jag tror det mycket kom från vår slagsmålsträning som vi gjorde tillsammans när vi förberedde oss och sedan när vi väl var på plats för att spela in så fortsatte vi att minnas vad vi hade skrattat åt några veckor innan...


Och så fick vi samma skrattanfall på nytt.


Det här kan komma som en överraskning för somliga men scenslagsmål är faktiskt något som lärs ut i drama-skolor. Var du ganska bekant med svärd före att du tog dig an rollen eller krävdes det ett par övningsslag?

– Jag tränade också scenslagsmål på drama-skolan. Och jag har även ett andra Dan-svartbälte i Tae Kwon Do. Jag var dock lite rostig efter pandemin, men efter några övningsslag ihop med det otroliga stunt-teamet hade de hjälpt mig att komma tillbaka till slagsmålsklar form.


Innebar inspelningen av den här filmen även din första sejour i Schweiz?

– Ja, detta var min första vistelse där, och jag älskade det! Jag älskade att jobba där. En vacker plats och jag mötte många fina personer där.


Då du växte upp delade du din tid mellan England och Spanien. Finns det nån mer speciell historia som du växte upp med och som influerade dig?

– Så många berättelser har influerat, påverkat eller inspirerat mig på ett eller annat sätt. Jag tror, däremot, att en av de mest framträdande berättelserna som sen för alltid fastnade i mig är Lewis Carolls 'Alice i Underlandet'. De karaktärerna, sättet den skrivits på... absurditeten, är alla saker som fortsätter att inspirera och influera mig, i att kunna föreställa mig omöjliga saker. Det tokiga, det bisarra, och det vackra.


Den lärde mig att en faktiskt kan skapa allt som en sätter i tankarna.


Även nu, kan jag alltid dra paralleller och inspiration från den boken ... till exempel känns Heidi och Meili för mig ganska besläktade med Alice och den Röda Drottningen. En modig person som står upp mot en tyrann för att åstadkomma vad de tror på. Hur läskigt detta än är.


'Mad Heidi' är, nästintill, ett aldrig sinande träningsmontage, som slutar med att Heidi släpper taget om sitt tidigare 'Sound of Music' sätt och nu potentiellt går samman med Almar G. Satos Klara för en actionfylld duo uppföljare. Finns det någonting speciellt du skulle vilja göra i 'rond två'?

– Den andra ronden hoppas jag kommer med ännu fler slagsmål och mer explosioner och så det viktigaste av allt att den är ännu roligare!


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page