top of page

ALEJANDRA DEL PINO

Intervjuad i samband av låten 'Hold Me As I Am' [Independent]


Bildrättigheter, Press.


Vad handlar 'Hold Me As I Am' om. Vad inspirerade dig att skriva denna?

– Jag blev inspirerad av mina egna känslor, när jag kände mig överv-äldigad, och behövde släppa det. Det var under pandemin när jag, så väl som många andra, tvingades konfrontera verkligheten med våran situation. Även om det var en utmanande tid såg jag själv det som en möjlighet till självreflektion och introspektion. I min åsikt så förbiser människor ofta viktiga aspekter av livet och denna erfarenheten till-ät mig att kunna gräva djupare in i mina egna tankar och känslor. Jag kanaliserade dessa känslorna in i en låt vilket var frigörande för mig.


Hur kom det sig att du gjorde denna låten tillsammans med Will Munar?

– För fem år sedan började jag jobba som en internationell artist och har sedan dess uppträtt i olika länder som Indonesien, Malaysia, och i Mellanöstern. För två år sedan, under nedstängningen i Bahrain, så skrev jag den här låten. Efter ett år så återvände jag till mitt hemland och såg det som en möjlighet att hitta nya producenter för att föra liv till min musik. Will Munar, en god vän och kollaboratör som jag hade spelat spelningar med tidigare, kom direkt upp i tankarna. Jag nådde ut till honom, och vi bestämde oss för att jobba på låten tillsammans.


Det här är din debut-låt, men du har som sagt sysslat med musiken län-ge. Man kan säga att det var på tiden. Hur har vägen hit sett ut, för dig?

– Jag började på detta galna och vackra äventyret då jag bara var fem år gammal, och sjöng för första gången i skolan. I fjortonårsåldern så började jag uppträda på gator, torg, bussar och restauranger runtom min hemstad Bogotá. Hade helgen för att tjäna lite pengar och skapa min egna scen. Jag fortsatte sjunga ute tills jag fyllde nitton och und-er den tiden hittade jag aldrig den ekonomiska möjligheten att prod-ucera min egen musik... trots att jag hade skrivit låtar sen jag var sju.


Men, i alla fall, när jag blivit tjugotvå år fick jag möjligheten att synas i ett tv-program i Colombia som heter 'A Otro Nivel', där jag mötte på folk inom musikbranschen. Jag samarbetade med fantastiska artister som Abraham Mateo, Los Makenzy, Mala Entraña och Ali Malik, vilk-et ledde mig till att inse att det var dags att kliva in i min egen musik.


Fastän att vägen dit jag är nu har varit lång och komplicerad har den lett mig längs otroliga stigar som att få dubba Disneyfilmen 'Encanto' som gav mig positiv feedback, och jag upptäckte nya sidor inom mig.


Hur har det varit att, äntligen, släppa egen musik. Hur var den känslan?

– Med släppet av min debutsingel, så var jag ganska nervös. Jag hade väntat på detta ögonblicket så länge, och många av mina vänner ville veta om releasen. Men samtidigt så kände jag mig osäker och jag var hård mot mig själv, när jag lyssnade på den. Men jag insåg senare att det är normalt att tvivla och kritisera sig själv under musikskapande.


När du tar och förvandlar ditt hjärtas känslor, viker dem till små sånger för oss att älska... så delar du med dig av dig själv på ett väldigt sårbart vis. Blir det aldrig intensivt att exponera sig själv så här känslomässigt?

– Som artist är det oundvikligt att exponera sig själv och intensiteten med vilken jag förmedlar min sårbarhet, eufori, lycka, frustration el-ler andra känslor, är en avgörande del av den frigörande processen i att uttrycka mig genom min konst. Även om det helt säkert kan vara intensivt ibland, är det i slutändan en djupt belönande upplevelse att få kontakt med andra igenom de känslor och berättelserna jag delar.


Att skriva musik låter mig få kontakt med andra på ett djupare plan...


Det är ett sätt att uttrycka mina känslor, dela berättelser, och förme-dla budskap. Det är en otrolig känsla att veta att min musik resoner-ar med andra och tillåter oss att komma närmre varann på menings-fulla nivåer. Musiken är en välsignelse i mitt liv... den tillåter mig att vara fri och uttrycka mig själv fullt ut. Som Hans Christian Anderson sa, '"Där ord misslyckas, talar musik". Musik är ett språk som jag kan flytande och den ger mig chansen att andas, och låter min själ sväva.


Sättet man bearbetar saker som artist är intressant. För snarare än att släppa taget kapslar man på sätt och vis in känslor och tankar man har vid en väldigt specifik tidpunkt, och får dom att finnas kvar... för alltid. Kan inte det ses som motsägelsefullt om man pratar om att frigöra sig?

– Absolut! Det är en väldigt intressant poäng... som artist, kan musik vara ett sätt att kapsla in känslor och tankar vid ett specifikt tillfälle... och få dem att vara för evigt. Men, det kan också vara ett sätt att läka känslomässiga sår, och trauman. I min personliga åsikt tycker jag att musik kan hjälpa mig att komma till rätta med de här känslorna, och hitta en känsla av avslut, eller resolution. Att släppa taget kanske kan verka motsägelsefullt men att stå ansikte mot ansikte med alla dessa känslorna, lära sig av de och se dem från ett annorlunda perspektiv...


Kan va ett kraftfullt sätt att gå vidare.


De säger att bra saker kommer till dem som väntar. Är du glad över att du hade tålamod och väntade på rätt tid för att debutera och att det in-te finns jättemånga gamla "tidskapslar" av vad du kände när du var sju?

– Utan tvekan, jag är glad att jag väntade på rätt tid för att debutera... tiden har tillåtit mig att hitta min röst och uttrycka vad jag verkligen vill förmedla, baserade på alla händelser och upplevelserna i mitt liv ... det har också gett mig möjligheten att utveckla min kreativitet och förfina mitt sound. Medans jag må ha skrivit låtar i en yngre ålder, är jag tacksam för att låtarna inte är tillgängliga för streaming eftersom de sannolikt inte var en sann representation av min artistiska vision.


Så sant som det ordspråket förmodligen är hoppas åtminstone jag att vi inte kommer att behöva vänta allt för länge för att få mer musik av dig?

– Jag jobbar för närvarande på ett konceptuellt album som går under namnet 'Under Saturn's Light', och det kommer att släppas låt för låt. 'Hold Me As I Am' är en del av detta album, som jag refererar till som "Det Planetariska Albumet". Målet är att släppa alla låtarna detta året.


Så håll ögonen öppna för mer musik.


Tack för den här väldigt fina intervjun!

– Daniel... jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till dig. För att du tagit dig tid att lyssna på min musik. Jag gillade verkligen den här intervjun och jag uppskattar möjligheten att dela med mig utav mina tankar, och upplevelser. Tack ännu en gång för ditt stöd och intresse.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page