top of page

ABBI TIPPETT

Intervjuad i samband av underklädessetet 'Sienna' [Whisper & Wolf]


Bildrättigheter, Press.


Du bor i Australien nu, men visst är det så att du ursprungligen kommer ifrån England. Hur hamnade Abbi istället i det så kallade "Down Under"?

– Det är helt rätt! Jag är född och uppvuxen i Storbritannien! Det var min pappa som kom resandes hit som tonåring och då förälskade sig i platsen, och med idén om att ha Australien som hans framtida hem.


Jag har haft några kläddesigners som i stort sett bara visste vad de ville göra... de visste nödvändigtvis inte hur de faktiskt skulle göra det, bara att de hade någonting att uttrycka. Modets många lager var nått de var tvungna att lära sig för att få det att hända... visste du om hur man syr?

– Du förstår jag ser det som att när jag växte upp hade jag alltid varit kreativ... på vilket sätt det än var... ifrån att göra kollage i böcker, till att göra mina egna smycken, syssla med keramik eller att färg-lägga mina egna t-shirts och sälja dom i grundskolan, till att vara där som jag är nu, med att ha grundat min alldeles egen resa med en lingeri- etikett. Jag hade alltid velat kunna sy mina egna kläder, men jag har aldrig haft tålamod till det, tyvärr är det en egenskap vi vädurer har.


Otåliga!


Vilket kreativt utlopp som helst är en personlig resa tänker jag. Oavsett om en skriver en låt, eller designar ett underklädes-set. Att gå ifrån att ha föreställt sig något, till att faktiskt ha skapat det är en stor sak. Det är en konstform. När började den resan för dig, och varför underkläder?

– Jag känner att folk ofta inte förstår hur mycket tid, ansträngningar, kärlek och engagemang, dedikation, som går in i ens verk, som du sa kan det vara en låt, målningar eller liknande med min omständighet, underkläder! Jag kämpade länge med min kroppsuppfattning, och att hitta bekvämligheten i mig själv, att vara helt bekväm med vem jag är redan i en väldigt ung ålder. Jag antar att det spelade en enormt stor del i varför jag valde just underkläder. Att ha möjlighet att skapa sets som hjälper kvinnor att bli bekväma med deras vackra figurer är det som uppmuntrar mig och ger mig tröst. Med Whisper & Wolf vill jag skapa en gemenskap där kvinnor inte känner sig dömda. Och där vi alla kan stärka varandra både som individer och som grupp. Under-kläderna vi har spelar en ganska stor roll i våra vardagliga liv och jag tror verkligen på att underkläder är det bästa sättet för en kvinna att känna sig sexuellt tilldragande, elegant och tjusig, men inte bara det.


Utan också det viktigaste av allt...


Bekväm.


Du har gjort ett fantastiskt jobb med det. Rent estetiskt är det detalj-arbete du lagt ner helt otroligt, på ett vis som sällan ses i underkläder. 'Sienna' setet har en väldigt smakfull, raffinerad gracitet till sig. Det är nätt. Det vibbar av det gamla Hollywood. En tid där extravagans levde?

– Åh, tack du! Ja, 'Sienna' setet har verkligen en old-school, gammal-dags, vibe. Det var hela min vibe som jag inspirerades i de här första plaggen. Jag föreställde mig kvinnor med sidenhandskar, pärlor, och gamla bilar... jag är säker på att du kan se den miljön framför dig, jag hyser bara en sån kärlek till just den särskilda stilen på 60- och 80-talet med en stilren, lyxig, och sensuell, sexig, stil utav underkläder.


Vilket tyg är det här setet gjort utav. Varför bestämde du dig för detta?

– 'Sienna' setet är gjort utav polyester-satin, efter att jag hade startat upp min etikett vid arton års ålder, efter att bara ha jobbat på vanliga och tillfälliga jobb innan det, så behövde jag hitta och köpa det bästa möjliga materialet inom min prisklass, som fungerade så fantastiskt bra det bara kunde göra för både mig och setet. Tyget för 'Sienna' set har en sån vacker glans genom tyget som ger både elegans och klass.


Blev det en del olika prover före allting blev exakt som du ville ha allt?

– Som vi pratade om tidigare känns det som att vissa inte förstår hur mycket tid och ansträngning som går in i ens konst... så ja... det blev många prover! När jag skapade 'Sienna' setet... mina första delar... så hade jag omkring fyra eller fem olika provset med olika sorters snitt.


Så väl som olika slags former, tyger och remmar!


Finns de där allra första proverna fortfarande kvar?

– Jag gav bort två utav dessa här första proverna till kompisar och de återstående använder jag för fotograferingar, och andra ting likt det.


Har du en favoritfärg bland 'Sienna' seten som finns?

– Ärligt talat så har jag fått den här frågan så många gånger, men jag kan aldrig bestämma mig! Jag växlar nog lite emellan de tre och med vilken färg som är min favorit, hah! Det är nog lite utav en veckogrej.


Är 'Sienna' setet talande för den stil som du kommer fortsätta influeras av eller kommer du att hämta inspiration från annat till senare design?

– Whisper & Wolf har ett änglalikt, fe-likt, y2k-tema över sig och jag tror definitivt att det är den vibe och känsla som jag har. Och jag har redan så många nya prover nu, som ännu väntar på att få bli släppta.


Så som korsetter, pyjamasar, och slipklänningar.


Och så vidare!


Oavsett om man bär ett 'Sienna' set eller nått av plaggen du kommer att designa länge fram, i framtiden, vad för energi är det du alltid vill att de kvinnor som bär Whisper & Wolf-underkläder ska uppleva och få känna?

– Medan man bär ett av mina plagg, ifrån Whisper & Wolf... så vill jag se till att kunna skapa en trygg och lycklig känsla av tillhörighet, som en stärkande och uppmuntrande... och bemyndigande, plattform. På Whisper & Wolf ligger det i mitt bästa intresse att se till att alla tjejer kan känna sig så självsäkra som de kan känna sig i de klädesplagg jag skapar för de... allt som dessa plagg kramar om deras änglalika figur.


Vi är var och en unika individer och vi bär alla på så mycket skönhet.


INTERVJU DE DANIEL JOHN
bottom of page